Besluit van de Minister-President, Minister van Algemene Zaken, mede namens de Ministers van Buitenlandse Zaken, van Defensie en van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, van 28 oktober 2009, nr. 3084260, houdende wijziging van het Instellingsbesluit commissie van onderzoek besluitvorming Irak

De Minister-President, Minister van Algemene Zaken, mede namens de Ministers van Buitenlandse Zaken, van Defensie en van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties;

Besluit:

Enig artikel

In artikel 9 van het Instellingsbesluit commissie van onderzoek besluitvorming Irak wordt de zinsnede ‘vervalt met ingang van 1 januari 2010’ vervangen door: vervalt met ingang van 1 maart 2010.

Dit besluit zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Minister-President,

Minister van Algemene Zaken,

J.P. Balkenende.

TOELICHTING

Bij brief van 8 september 2009 heeft de voorzitter van de commissie van onderzoek besluitvorming Irak, de heer mr. W.J.M. Davids, te kennen gegeven dat het voor de commissie niet mogelijk zal zijn om voor of op de aangekondigde datum van 1 november 2009 haar eindrapport aan te bieden (zie ook Kamerstukken II, 2009–2010, 31 847, nr. 13). In zijn brief noemt de heer Davids 15 januari 2010 als uiterlijke datum. Inmiddels is bekend geworden dat de commissie haar eindrapport op 12 januari 2010 zal presenteren.

In verband met dit uitstel en de werkzaamheden die na de aanbieding van het eindrapport nog moeten worden verricht, wordt in dit besluit geregeld dat het Instellingsbesluit commissie van onderzoek besluitvorming Irak per 1 maart 2010 zal vervallen.

De Minister-President,

Minister van Algemene Zaken,

J.P. Balkenende.

Naar boven