stcrt-2009-16419-001.png Voorbereidingsbesluit Kleiweg 10

Burgemeester en wethouders van Hellevoetsluis maken bekend dat de gemeenteraad op 15 oktober 2009 heeft besloten een voorbereidingsbesluit vast te stellen voor de locatie Kleiweg 10 én heeft bepaald dat het voorbereidingsbesluit op 22 oktober 2009 in werking treedt.

Het perceel Kleiweg 10 betreft een voormalig agrarisch bouwperceel. De huidige eigenaar, zijnde initiatiefnemer, heeft gevraagd om met toepassing van de provinciale regeling Ruimte voor Ruimte één extra woning op het perceel te mogen bouwen. Daarnaast zal de bestaande agrarische bedrijfswoning worden gesloopt en een nieuwe woning worden gerealiseerd.

Om de twee woningen op het perceel mogelijk te kunnen maken wordt er een procedure gevoerd. Aangezien de initiatiefnemer voor 1 juli 2008 gevraagd heeft vrijstelling te verlenen, wordt de procedure ex. artikel 19 leden 1 en 4 WRO oud doorlopen.

Omdat het ter plaatse geldende bestemmingsplan Buitengebied ouder is dan 10 jaar schrijft artikel 19 lid 4 WRO oud voor dat voor het verlenen van de vrijstelling ex. artikel 19 lid 1 WRO oud een voorbereidingsbesluit (artikel 3.7 Wro) moet gelden.

Het plangebied van het voorbereidingsbesluit is op de tekening behorend bij het voorbereidingsbesluit aangeduid. Het voorbereidingsbesluit staat niet open voor bezwaar en beroep.

Het voorbereidingsbesluit en de daarbijbehorende tekening liggen vanaf 22 oktober 2009 voor een ieder – ter informatie – ter inzage bij de receptie in het gemeentehuis aan de Oostzanddijk 26 te Hellevoetsluis. Via de gemeentelijke website www.hellevoetsluis.nl kunnen deze bescheiden ook worden geraadpleegd.

Hellevoetsluis, 21 oktober 2009

Burgemeester en wethouders van Hellevoetsluis,

de secretaris.

De burgermeester.

Naar boven