stcrt-2009-16413-001.png Kennisgeving voorbereiding bestemmingsplannen, gemeente Wijk bij Duurstede

Kennisgeving voorbereiding bestemmingsplannen ‘woongebied kern Wijk bij Duurstede’ (met uitzondering van de binnenstad), ‘bebouwde kom Cothen’ (met uitzondering van het bedrijventerrein Willem Alexanderweg/Bredeweg), ‘Bedrijventerreinen Wijk bij Duurstede en Cothen’, ‘Brandweergarage Langbroek’, ‘Supermarkt de Heul’ en ‘Rijndijk 2’.

Burgemeester en wethouders maken in verband met het bepaalde in artikel 1.3.1 Bro hun voornemen bekend twee bestemmingsplannen op te stellen voor respectievelijk de volgende gebieden:

  • Woongebied van de kern Wijk bij Duurstede, met uitzondering van de binnenstad (start: begin 2010);

  • De bebouwde kom van Cothen, met uitzondering van het bedrijventerrein aan de Willem Alexanderweg/Bredeweg (start: medio 2010);

  • De bedrijventerreinen Broekweg en Langshaven (inclusief de uitbreiding Broekweg Noord) en het bedrijventerrein Cothen aan de Willem Alexanderweg/Bredeweg (start: eind 2010);

  • De voormalige brandweergarage Langbroek (start: november 2009);

  • Supermarkt de Heul (start: november 2009);

  • Rijndijk 2 (start: november 2009).

Op grond van artikel 1.3.1 lid 2 Bro wordt hier gemeld, dat geen gelegenheid wordt geboden zienswijzen omtrent dit voornemen naar voren te brengen en dat er geen onafhankelijke instantie in de gelegenheid wordt gesteld advies uit te brengen over dit voornemen. Op dit moment zijn er nog geen stukken die ter inzage kunnen worden gelegd.

Doel

Door het actualiseren van de bestemmingsplannen woongebied Wijk bij Duurstede en de kern Cothen alsmede de bedrijventerreinen in de gemeente, wil de gemeente bereiken dat het voor inwoners en bedrijven eenvoudiger wordt om nieuwe initiatieven te realiseren die niet in de huidige bestemmingsplannen passen, maar wel mogelijk zouden moeten zijn.

De bestemmingsplannen voor de ‘voormalige brandweergarage Langbroek’, ‘Supermarkt de Heul’ en ‘Rijndijk 2’ worden opgesteld om een door het college van b&w gewenste ruimtelijke ontwikkeling ter plaatse, planologisch mogelijk te gaan maken.

Wanneer kunt u uw mening geven?

Op dit moment liggen er nog geen stukken ter inzage en kunt u nog niet reageren. Op het moment dat u op één van de bestemmingsplannen kunt inspreken en/of zienswijzen kunt indienen, zal dit worden aangekondigd door middel van een publicatie op de website www.wijkbijduurstede.nl, in de Wijkse Courant (gemeentepagina’s) en in de Staatscourant.

De buurgemeenten, het waterschap en de betreffende diensten van Rijk en Provincie die betrokken zijn met de zorg voor de ruimtelijke ordening of belast zijn met de behartiging van belangen welke in het bestemmingsplan in het geding zijn, worden te zijner tijd in de gelegenheid gesteld advies uit te brengen over het voornemen.

Werkzaamheden

De voorbereidingen van het bestemmingsplan woongebied Wijk bij Duurstede zijn reeds begonnen. Op dit moment worden de functies en de bebouwing door het stedenbouwkundige bureau BügelHajema geïnventariseerd.

Naar boven