stcrt-2009-16405-001.png Vastgestelde bestemmingsplannen

Burgemeester en wethouders van Dalfsen maken bekend dat op grond van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening, de gemeenteraad van Dalfsen op 26 oktober 2009 de volgende bestemmingsplannen ongewijzigd heeft vastgesteld:

  • de ‘8e herziening Bestemmingsplan ‘Buitengebied (voormalige gemeente) Nieuwleusen’, Jagersweg 8’ (ligt ter inzage bij de receptie van het gemeentehuis in Dalfsen en het servicepunt in Nieuwleusen)

    In deze partiële herziening wordt in het kader van Rood voor Rood de bestaande bedrijfsbebouwing omgezet in woonbebouwing en worden extra woonkavels toegekend. Om dit mogelijk te maken wordt de vigerende bestemming ‘Bedrijfsdoeleinden’ met nadere aanduiding ‘Caravanbouwbedrijf’ herzien in de bestemming ‘woondoeleinden’. De herziening heeft betrekking op het perceel Jagersweg 8 in Nieuwleusen.

  • de ‘1e partiële herziening Bestemmingsplan Nieuwleusen 2007, Bos Bedden’ (ligt ter inzage bij de receptie van het gemeentehuis in Dalfsen en het servicepunt in Nieuwleusen)

    Door deze partiële herziening wordt de uitbreiding van Bos Bedden, Den Hulst 33 in Nieuwleusen mogelijk gemaakt.

  • ‘Uitbreidingslocatie De Koele, Hoonhorst’ (ligt ter inzage bij de receptie van het gemeentehuis in Dalfsen)

    In het bestemmingsplan worden aan percelen bestemmingen toegekend, waarmee vastligt welke gebruiks- en bouwactiviteiten waar mogen plaatsvinden. U kunt hierbij denken aan wonen, tuin, verkeersdoeleinden en groenvoorzieningen. Daarnaast wordt in een bestemmingsplan de maatvoering van gebouwen geregeld. Bijvoorbeeld wat de maximale hoogte van woningen mag zijn.

  • ‘2e partiële herziening Bestemmingsplan ‘Lemelerveld 2006’, Statumweg 4–4a’ (ligt ter inzage bij de receptie van het gemeentehuis in Dalfsen en het servicepunt in Lemelerveld)

    In deze partiële herziening wordt de verplaatsing van bedrijfbebouwing op de percelen Statumweg 4–4A mogelijk gemaakt. Om dit mogelijk te maken wordt de bouwgrens op de betreffende percelen verplaatst waarbij de oppervlakte van het bouwvlak gelijk blijft.

Tegen de ontwerpbestemmingsplannen zijn geen zienswijzen ingediend. Bij de vaststelling van de plannen zijn geen wijzigingen aangebracht door de gemeenteraad ten opzichte van de ontwerpplannen zoals die ter inzage hebben gelegen.

De vastgestelde bestemmingsplannen liggen met ingang van 4 november 2009 tot en met 15 december 2009 voor een ieder ter inzage.

Ook kunt u de vastgestelde bestemmingsplannen inzien op de gemeentelijke website www.dalfsen.nl.

Tijdens deze termijn kunnen belanghebbenden die het niet eens zijn met dit besluit en belanghebbenden die redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdig een zienswijze in te dienen beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Voor het behandelen van een beroepschrift is griffierecht verschuldigd.

Het besluit tot vaststelling van de bestemmingsplannen treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Het instellen van beroep heeft geen schorsende werking.

Indien tijdens de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State wordt de werking van het besluit opgeschort totdat op dat verzoek is beslist.

Dalfsen, 3 november 2009

Burgemeester en wethouders van de gemeente Dalfsen.

Naar boven