stcrt-2009-16365-001.png Ontwerp Structuurvisie Marum

Burgemeester en wethouders van Marum maken bekend dat met ingang van 30 oktober 2009 gedurende zes weken het ontwerp van de ‘Structuurvisie Marum − kiezen voor kansen’ ter inzage ligt.

Inhoud van het plan

Het ontwerp geeft de ruimtelijke visie voor het gehele grondgebied van de gemeente Marum voor de komende 10 tot 15 jaar weer. Het is een beschrijving van de meest gewenste ontwikkelingen op hoofdlijnen van de gemeente. De ambitie van de gemeente komt tot uiting in het gekozen motto: ‘Kiezen voor kansen’. Marum zal zich tussen nu en 2025 op vijf projecten richten om de ambities te realiseren: bedrijvige linten (levendige linten), leefbare dorpen (dorpen voor alle leeftijden), sterk centrum (consolidatie in de kern), netwerktoerisme en landschapsontwikkeling. Ook is de visie verbeeld in een Structuurvisiekaart. In deze kaart geven we de opbouw van de gemeente weer en de gewenste ontwikkelingen.

Ter inzage

Het ontwerp ligt met ingang van vrijdag 30 oktober 2009 tot en met donderdag 10 december 2009 tijdens openingstijden van maandag tot en met vrijdag van 8.30−12.00 uur en op woensdag van 14.00−16.00 uur voor een ieder ter inzage bij de sector Ruimte en Werken (kamer 9). Tevens kunt u het ontwerp bekijken op de website van de gemeente onder www.marum.nl, bestuur en organisatie, actueel/projecten en plannen.

Indienen van zienswijzen

Een ieder kan gedurende bovengenoemde termijn schriftelijk of mondeling zienswijzen tegen het ontwerp indienen. Een schriftelijke zienswijze kunt u richten aan het college van burgemeester en wethouders van Marum, Postbus 2, 9363 ZG Marum. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken met de heer S. van Dijk of mevrouw A. Bergsma van de sector Ruimte en werken (0594) 283640 of 283653.

Vervolg procedure

Tegelijk met de inspraak wordt (schriftelijk) overleg gevoerd met andere overheden en instanties.

Alle zienswijzen worden verzameld in een inspraaknota. Het eindverslag van de inspraak wordt te zijner tijd toegezonden aan de indieners van de mondelinge en schriftelijke reacties. De zienswijzen worden betrokken bij de definitieve Structuurvisie, waarover naar verwachting in het voorjaar van 2010 besluitvorming in de gemeenteraad zal plaatsvinden. Tegen het besluit van de gemeenteraad tot vaststelling van de Structuurvisie staat geen beroep open.

Naar boven