stcrt-2009-16357-001.png Vaststelling bestemmingsplan ‘Lijnden Lijnderdijk 191–193’

Burgemeester en wethouders van de gemeente Haarlemmermeer maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad het bestemmingsplan ‘Lijnden Lijnderdijk 191–193’ gewijzigd heeft vastgesteld bij besluit van 15 oktober 2009, nummer 09/0013597.

Dit bestemmingsplan geeft een planologische regeling voor het perceel Lijnderdijk 191–193 met als doelstelling de vestiging van zware vormen van bedrijvigheid tegen te gaan. Daartoe worden de gebruiksmogelijkheden van de reeds op het perceel rustende bedrijfsbestemming teruggebracht naar bedrijfsactiviteiten die passend zijn in een woonomgeving.

De gemeenteraad heeft het bestemmingsplan gewijzigd vastgesteld op het punt van de wettelijk voorgeschreven overgangsbepaling.

Inzien

Het bestemmingsplan ligt formeel ter inzage in het Informatiecentrum/CBI in het raadhuis, Raadhuisplein 1 te Hoofddorp. Dit is geopend op werkdagen van 09.00 uur tot 13.00 uur.

De terinzagelegging begint op 30 oktober 2009 en duurt zes weken. Ook op de website van de gemeente (www.haarlemmermeer.nl) kunnen de planstukken worden geraadpleegd.

Beroep

Binnen de 6 weken waarin de stukken ter visie liggen kunnen de volgende belanghebbenden beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State:

  • a. belanghebbenden die tijdig een zienswijze naar voren hebben gebracht bij de gemeenteraad;

  • b. belanghebbenden die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest om een zienswijze in te stellen;

  • c. belanghebbenden die beroep instellen tegen de wijzigingen die de gemeenteraad bij vaststelling heeft aangebracht.

Het beroep dient te worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Inwerking treden

Het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de genoemde termijn van terinzagelegging. Het instellen van beroep schorst het in werking treden van het bestemmingsplan niet. Degenen die beroep hebben ingesteld kunnen verzoeken om een voorlopige voorziening. Indien binnen de termijn naast het beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat op het verzoek om voorlopige voorziening is beslist.

Hoofddorp, 29 oktober 2009

Naar boven