stcrt-2009-16356-001.png Vaststelling bestemmingsplan ‘Hoofddorp Oud-west, 1e herziening’

Burgemeester en wethouders van Haarlemmermeer maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8, lid 3, van de ‘Wet ruimtelijke ordening’ bekend, dat de gemeenteraad bij besluit van 15 oktober 2009, nummer 09/0003450, het bestemmingsplan ‘Hoofddorp Oud-west, 1e herziening’ heeft vastgesteld.

Het plan

Het plan omvat de volgende onderdelen:

  • een klein gedeelte van de buitenruimte behorende bij de Linieschool op het perceel Hoofdweg 727. Bij de goedkeuring van het bestemmingsplan ‘Hoofddorp Oud-west’ was dit door de provincie buiten goedkeuring gehouden. De bestaande situatie wordt hier nu geregeld.

  • een klein deel van het perceel Kruislaan 54 (ook gelegen aan de Ter Veenlaan) waar het Zorgcentrum De Horizon is gevestigd. Bij de goedkeuring van het bestemmingsplan ‘Hoofddorp Oud-west’ was dit door de provincie buiten goedkeuring gehouden. De bestaande situatie wordt hier nu geregeld.

  • gronden aan de Hoofdweg-westzijde achter de woonpercelen Hoofdweg 719, 721, 723 en gelegen op een afstand van 50 meter tot het Voorkanaal van de Geniedijk. Het plan maakt hier de bouw mogelijk van vier woningen en de zorginstelling Hospice Bardo. De hospice biedt zorg aan terminale patiënten. De woningen en de zorginstelling zijn onderdeel van het stedenbouwkundig plan voor het 'Jansoniusterrein' wat op 12 juni 2008 door de raad is vastgesteld.

Het totale stedenbouwkundige plan 'Jansoniusterrein' omvat behalve de genoemde zes woningen en de hospice, de bouw van nog eens 118 woningen. Om de bouw van de 118 woningen mogelijk te maken is toepassing gegeven aan een bevoegdheid uit het bestemmingsplan ‘Hoofddorp Oud-west’ om de geldende bestemming voor het terrein te wijzigen in de nodige bestemmingen voor woningbouw en woonomgeving. Het betreffende wijzigingsplan ‘Hoofddorp Oud-west 2e wijziging’ is op 8 september 2009 door het college van burgemeester en wethouders vastgesteld en ligt ter goedkeuring voor aan Gedeputeerde Staten van de provincie.

Inzien

Het bestemmingsplan ‘Hoofddorp Oud-west, 1e herziening’ ligt formeel ter inzage in het Informatiecentrum/CBI in het raadhuis, Raadhuisplein 1 te Hoofddorp. Dit is geopend op werkdagen van 09.00 uur tot 13.00 uur.

De terinzagelegging begint op 30 oktober 2009 en duurt zes weken. Ook op de website van de gemeente (www.haarlemmermeer.nl) kunnen de planstukken worden geraadpleegd.

Het beroep dient te worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Binnen de zes weken waarin de stukken ter visie liggen kunnen de volgende belanghebbenden beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State:

  • a. belanghebbenden die tijdig een zienswijze naar voren hebben gebracht bij de gemeenteraad;

  • b. belanghebbenden die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest om een zienswijze in te stellen;

  • c. belanghebbenden die beroep instellen tegen de wijzigingen die de gemeenteraad bij vaststelling heeft aangebracht.

Inwerking treden

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de genoemde termijn van terinzagelegging. Het instellen van beroep schorst de werking van de besluiten niet. Degenen die beroep hebben ingesteld kunnen verzoeken om een voorlopige voorziening. Indien binnen de termijn naast het beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, treden de besluiten niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Hoofddorp, 29 oktober 2009

Naar boven