stcrt-2009-16347-001.png Kennisgeving gewijzigde vaststelling bestemmingsplan en besluit vaststelling hogere waarden geluidhinder De Houthaven–Pontsteigergebouw

Het dagelijks bestuur van Stadsdeel Westerpark maakt bekend dat het bestemmingsplan De Houthaven–Pontsteigergebouw op 8 september 2009 door de stadsdeelraad Westerpark gewijzigd is vastgesteld, waarbij tevens besloten is geen exploitatieplan vast te stellen.

Op 11 augustus 2009 heeft het dagelijks bestuur van Stadsdeel Westerpark besloten tot vaststelling hogere waarden voor de ten hoogste toelaatbare geluidsbelasting vanwege industrie- en wegverkeerslawaai, ten behoeve van nog te bouwen woningen in het plangebied.

Het bestemmingsplan en het besluit tot vaststelling van hogere waarden voor de ten hoogste toelaatbare geluidsbelasting liggen, met de bijbehorende stukken, vanaf 30 oktober 2009, tot het einde van de ondergenoemde beroepstermijn, ter inzage bij de servicebalie van het stadsdeelkantoor, Haarlemmerweg 8–10 te Amsterdam, geopend op werkdagen van 08.30 uur tot 17.00 uur, op donderdag tot 19.00 uur.

Het bestemmingsplan en deze kennisgeving zijn tevens digitaal raadpleegbaar op de website van het stadsdeel: www.westerpark.amsterdam.nl

Het plangebied beslaat een deel van het voormalig bedrijventerrein Houthaven en omvat de noordelijke 100 m van de huidige Ponsteiger inclusief de kop gelegen tussen de Houthaven aan de westzijde en de oude Houthaven aan de oostzijde (ter plaatste van de adresaanduiding Tasmanstraat 2).

Het bestemmingsplan De Houthaven–Pontsteigergebouw maakt de realisering van het Pontsteigergebouw mogelijk en daarmee, net als het reeds in procedure zijnde aangrenzende bestemmingsplan De Houthaven, de herontwikkeling van de Houthaven met een gemengd programma van wonen en werken. De vaststelling van hogere waarden voor geluidhinder is noodzakelijk ten behoeve van een deel van de woningen in het Pontsteigergebouw.

De stadsdeelraad heeft op de volgende punten het bestemmingsplan gewijzigd vastgesteld ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan:

Planregels: in artikel 3, lid 3.5.2 is een onjuiste verwijzing gecorrigeerd (verwijzing naar lid 3.5.1 onder g in plaats van onder i).

De toelichting is op onderdelen aangevuld en er zijde onderzoeken zijn aangevuld met een aantal memo’s waarin nader wordt ingegaan op de luchtkwaliteits-, geluids- en verkeersituatie ter plaatse van de Van Diemenstraat 420 Tevens het onderzoek naar de landschappelijke inpassing aangevuld met de bezonningsstudie ‘Houthaven, bezonningsstudie Pontsteigergebouw’. Daarnaast is een revisie van het onderzoek luchtkwaliteit uitgevoerd.

Gedurende zes weken na de terinzagelegging kan een belanghebbende, die tijdig een zienswijze aangaande het ontwerpbestemmingsplan bij de stadsdeelraad kenbaar heeft gemaakt, dan wel een belanghebbende die aantoont dat hij daartoe redelijkerwijs niet in staat is geweest, beroep instellen tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

De Wet geluidhinder koppelt de beroepstermijn van het besluit tot vaststelling van hogere waarden voor de ten hoogste toelaatbare geluidsbelasting aan de beroepstermijn voor het betreffende bestemmingsplan, zodat gedurende de beroepstermijn een belanghebbende, die tijdig een zienswijze aangaande het ontwerpbesluit bij het dagelijks bestuur kenbaar heeft gemaakt, dan wel een belanghebbende die aantoont dat hij daartoe redelijkerwijs niet in staat is geweest, beroep kan instellen tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Het beroep dient te worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan en het besluit tot vaststelling van de hogere waarden treden in werking daags na afloop van de hiervoor genoemde beroepstermijn. Het instellen van beroep schorst de werking van de besluiten niet.

Degene die beroep heeft ingesteld kan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak verzoeken met het oog op onverwijlde spoed een voorlopige voorziening te treffen. Het verzoek dient geadresseerd te worden aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Indien het verzoek tijdens de beroepstermijn wordt ingediend, treden de besluiten niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Amsterdam, 29 oktober 2009

Het dagelijks bestuur van het Stadsdeel Westerpark,

de secretaris,

P.A. Menting.

De voorzitter,

M.M. Kuitenbrouwer.

Naar boven