stcrt-2009-16296-001.png Ontwerpbestemmingsplan ‘Noordoevers-Zwijndrecht’ en ontwerpexploitatieplan ‘Noordoevers’

Burgemeester en wethouders van gemeente Zwijndrecht maken op grond van de artikelen 3.8 en 6.14 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat met ingang van 29 oktober 2009 gedurende zes weken het ontwerpbestemmingsplan ‘Noordoevers-Zwijndrecht’ en het ontwerpexploitatieplan ‘Noordoevers’ ter inzage liggen.

Globale inhoud van het ontwerpbestemmingsplan

Het plan geeft een bestemmingsregeling voor een aantal deelgebieden binnen het Project Noordoevers. In grote lijnen maakt het plan nieuwbouw van woningen mogelijk, gecombineerd met groenontwikkeling. De hoogte van de nieuwbouw varieert per bouwblok en bedraagt maximaal 20 meter. Op enkele plaatsen is een woontoren tot ten hoogste 48 meter toegestaan. Het plan handhaaft de aanwezige sportvelden en daarbij behorende bebouwing.

Het bestemmingsplan is (globaal aanduid) als volgt begrensd:

− in het noorden en oosten:

de grens tussen gemeente Zwijndrecht en Hendrik-Ido-Ambacht;

− in het zuiden:

(het verlengde van) de straat Noordpark in Zwijndrecht;

− in het westen:

de Ringdijk.

Omdat het Project Noordoevers ook gronden binnen Hendrik-Ido-Ambacht omvat, brengt die gemeente een ontwerpbestemmingsplan in procedure, maar dan gericht op de gronden in die gemeente. De totale plancapaciteit van de gronden in beide gemeenten bedraagt circa 1.300 woningen.

Globale inhoud van het ontwerpexploitatieplan Noordoevers

De gemeente is geen eigenaar van alle gronden waarvoor in het ontwerpbestemmingsplan voor de Noordoevers nieuwe woningbouw is voorzien. Daarom is de gemeente wettelijk verplicht om gelijktijdig met het bestemmingsplan een exploitatieplan vast te stellen. In het ontwerpexploitatieplan wordt onder meer het verhalen van kosten van de grondexploitatie geregeld. Ook worden daarin bepalingen opgenomen over de fasering van realisering van het bestemmingsplan en worden eisen en regels gesteld met betrekking tot de uitvoering van openbare werken en werkzaamheden.

Stukken ter inzage

U kunt het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpexploitatieplan (samen met de daarbij behorende stukken) inzien vanaf donderdag 29 oktober 2009 tot en met woensdag 9 december 2009 in de publiekshal van het gemeentehuis, Raadhuisplein 3 in Zwijndrecht. Het gemeentehuis is geopend op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 8:30 tot 13:00 uur, woensdag van 13:00 tot 20:00 uur en zaterdag van 9:00 tot 12:00. U kunt de informatie ook bekijken op de gemeentelijke website www.zwijndrecht.nl.

Indienen zienswijzen

Een ieder kan gedurende de termijn van terinzagelegging bij de gemeenteraad van Zwijndrecht zienswijzen op de ontwerpen naar voren brengen onder vermelding van ‘zienswijzen ontwerpbestemmingsplan Noordoevers-Zwijndrecht’ of ‘Ontwerpexploitatieplan Noordoevers’. U kunt de zienswijzen op de volgende wijze indienen:

  • schriftelijk (adres: gemeente Zwijndrecht, postbus 15, 3330 AA Zwijndrecht),

  • per e-mail (e-mailadres: gemeente@zwijndrecht.nl),

  • mondeling, na afspraak met de afdeling Ontwikkeling (telefoon 078-620 66 66).

B&W van Zwijndrecht, 28 oktober 2009

Naar boven