stcrt-2009-16294-001.png Wet voorkeursrecht gemeenten

Burgemeester en wethouders van Huizen maken ter voldoening aan het gestelde in artikel 7, lid 1 van de Wet voorkeursrecht gemeenten (Wvg) het besluit van 20 oktober 2009 bekend dat op basis van het bepaalde in artikel 6 van deze wet een voorlopig voorkeursrecht geldt voor de percelen, die gelegen zijn in het Keucheniusstraatgebied voor zover deze betrekking hebben op de percelen D 3586, D 3587, D 1744 en D 3665. De artikelen 3, tweede en derde lid, 10 tot en met 24, 26 en 27 van deze wet zijn van overeenkomstige toepassing.

Voornoemd besluit treedt op 30 oktober a.s. in werking één dag na publicatie in de Staatscourant en vervalt van rechtswege drie maanden na dagtekening of zoveel eerder als een besluit tot vestiging van voorkeursrecht door de gemeenteraad is genomen. Het besluit en verdere bijlagen liggen vanaf heden voor een ieder ter inzage bij de balie van de afdeling Omgeving, team Vergunningen, kamer 2.27 van het gemeentehuis, Graaf Wichman 10 te Huizen. Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kunnen belanghebbenden gedurende een termijn van zes weken, die ingaat de dag na dagtekening van deze bekendmaking, een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij burgemeester en wethouders van de gemeente Huizen, Postbus 5, 1270 AA te Huizen. Bezwaarden hebben de mogelijkheid om wanneer zij een spoedeisend belang aanwezig achten – een voorlopige voorziening te vragen bij de President van de Rechtbank te Amsterdam (bestuursrechter).

Gevolgen

De vestiging van het voorlopige voorkeursrecht houdt in dat eigenaren en andere belanghebbenden op de aangewezen gronden, wanneer deze die gronden respectievelijk erop gevestigde beperkte rechten wensen te vervreemden, deze eerst aan de gemeente Huizen te koop moeten aanbieden. De eigenaar heeft inmiddels bij aangetekende brief bericht ontvangen over de inhoud van het besluit en de gevolgen hiervan.

Huizen, 29 oktober 2009

Naar boven