stcrt-2009-16232-001.png Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan ‘Buitengebied, herziening De Tuut 9’

Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan ‘Buitengebied, herziening De Tuut 9’ (Appeltern) gemeente West Maas en Waal en kennisgeving afsluiten van een overeenkomst grondexploitatie.

Het bestemmingsplan ‘Buitengebied, herziening De Tuut 9’ (Appeltern) maakt het mogelijk om een bestaande woning met opstallen te slopen en een nieuwe (meergeneratie)woning te bouwen met gelijktijdige ontwikkeling en instandhouding van een ecologische verbindingszone op het perceel. Om deze opgave tot natuurbehoud, natuurbeheer en natuurontwikkeling te realiseren is een (plan)overeenkomst over grondexploitatie afgesloten.

De raad heeft op 28 mei 2009 het bestemmingsplan ‘Buitengebied, herziening De Tuut 9’ gewijzigd vastgesteld. De wijziging houdt in dat in de toelichting:

  • de laatste alinea van § 5.6.2 luidende: ‘De resultaten van het nader onderzoek naar vleermuizen, steenuil en kerkuil worden later aan deze paragraaf toegevoegd’ is geschrapt,

  • en wordt toegevoegd: ‘Dit is in een overeenkomst tussen de gemeente en initiatiefnemer vastgelegd.’

In de Projectovereenkomst bestemmingsplan Buitengebied, herziening De Tuut 9, Appeltern zijn de afspraken, verplichtingen en bepalingen neergelegd met betrekking tot de ontwikkeling en uitvoering van het project.

Het bestemmingsplan en een zakelijke omschrijving van de Projectovereenkomst liggen met ingang van 2 november 2009 voor een ieder gedurende 6 weken ter inzage ligt bij de Centrale Balie van het gemeentehuis, Dijkstraat 11 te Beneden-Leeuwen op maandag van 08.30−18.30 uur, dinsdag t/m donderdag van 08.30−17.00 uur en op vrijdag van 08.30−13.00 uur. De stukken kunnen ook digitaal worden ingezien via www.westmaasenwaal.nl onder Bouwen en wonen/Bestemmingsplannen en daarna onder Actueel ter inzage.

Zij die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht, alsmede een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij niet overeenkomstig artikel 23 juncto afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht zijn zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht, kan gedurende de inzagetermijn bedenkingen tegen het bestemmingsplan inbrengen bij Gedeputeerde Staten van Gelderland, Postbus 9090, 6800 GX Arnhem. Tegen de door de raad in het bestemmingsplan aangebrachte wijziging kan een ieder op dezelfde wijze zijn bedenkingen bij Gedeputeerde Staten inbrengen. De projectovereenkomst staat wettelijk niet open voor beroep en/of bezwaar.

Voor nadere informatie: Afdeling Ruimte en Welzijn, de heer M.G.M.Megens, telefoon 0487-599511, rmegens@westmaasenwaal.nl.

Naar boven