stcrt-2009-16231-001.png Vaststelling projectbesluit ‘MFA Arcen’

Burgemeester en wethouders van Arcen en Velden, maken op grond van artikel 3.8, 3.10 en 3.11 Wet ruimtelijke ordening bekend dat zij het projectbesluit voor de realisatie van de Multifunctionele Accommodatie (MFA) (Burgemeester Van Soest Jansbekenplein, Arcen) op 20 oktober 2009 gewijzigd hebben vastgesteld.

Het gewijzigd vastgestelde projectbesluit met bijbehorende stukken ligt met ingang van maandag 2 november 2009 gedurende zes weken ter inzage het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 te Arcen. De stukken kunnen worden ingezien tijdens de openingsuren van het gemeentehuis.

Het projectbesluit met bijbehorende stukken is ook digitaal te raadplegen op de website van de gemeente; www.arcenenvelden.nl → ‘bouwen en wonen’ → ‘ruimtelijke ordening’.

Bij de vaststelling hebben burgemeester en wethouders ambtshalve en/of naar aanleiding van zienswijzen onderstaande wijzigingen aangebracht. De aanpassingen in het projectbesluit houden globaal in dat:

  • 1. Er voor een strook van 5 meter uit de insteek van het primaire water Lingsforterbeek een dubbelbestemming wordt opgenomen op de plankaart en dit ook in de regels wordt vastgelegd.

  • 2. Er in de planregels een verwijzing wordt opgenomen naar de Keur van het Waterschap.

  • 3. De infiltratievoorzieningen worden voorzien van een passende regeling en van een goede bodemfilter.

  • 4. De ruimtelijke onderbouwing wordt aangevuld met informatie over de afwijking van het vigerende bestemmingsplan

  • 5. het luchtkwaliteitsonderzoek is geactualiseerd.

  • 6. De resultaten van het archeologisch proefsleuvenonderzoek en aanvullend bodemonderzoek zijn verwerkt.

  • 7. het bouwvlak is gewijzigd n.a.v. gewijzigd bouwplan.

  • 8. provinciaal beleid (POL 2006) is gecorrigeerd. VORm-beleid is opgenomen.

Belanghebbenden die in de voorbereiding van het besluit (tijdig) een zienswijze hebben ingediend alsmede belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen dan wel niet (tijdig) een zienswijze hebben ingebracht, kunnen tegen dit projectbesluit − voor zover dit betrekking heeft op niet-bouwvergunningsplichtige activiteiten − vanaf de dag dan die waarop het besluit ter inzage is gelegd gedurende zes weken beroep instellen bij de rechtbank, sector bestuursrecht, Postbus 950, 6040 AZ te Roermond. Tevens kan de voorzieningenrechter van de rechtbank Roermond (postbus 950, 6040 AZ) worden verzocht een voorlopige voorziening te treffen.Voor zover dit projectbesluit betrekking heeft op bouwvergunningsplichtige activiteiten kan door belanghebbenden binnen zes weken na bekendmaken van de vereiste bouwvergunning een schriftelijk en gemotiveerd bezwaarschrift worden ingediend bij burgemeesters en wethouders van Arcen en Velden (Postbus 4300, 5944 ZG in Arcen). Tevens kan de voorzieningenrechter van de rechtbank Roermond (Postbus 950, 6040 AZ) worden verzocht een voorlopige voorziening te treffen.

Voor meer informatie over het plan kunt u contact opnemen met de gemeente, Cluster Ruimtelijke Ontwikkeling, tel. 077-4737759.

Naar boven