stcrt-2009-16228-001.png Vastgesteld paraplubestemmingsplan Margraten

Burgemeester en Wethouders van de gemeente Margraten maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 lid 4 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 15 september 2009 het paraplubestemmingsplan Margraten gewijzigd heeft vast gesteld. Ten opzichte van het ontwerp paraplubestemmingsplan zijn wijziging doorgevoerd in de planregels en de toelichting. Dit naar aanleiding van één ingediende zienswijze alsmede dat ambtshalve wijzigingen noodzakelijk bleken te zijn. De aangebrachte wijzigingen hebben betrekking op de hieronder genoemde onderdelen en betreffen voor het overgrote deel redactionele wijzigingen.

Het plangebied beslaat het hele grondgebied van de gemeente Margraten. In het paraplubestemmingsplan wordt het geactualiseerde beleid opgenomen ten aanzien van de volgende onderwerpen: bijgebouwenregeling, regeling voor bed- en breakfast, antennemasten, paardenbakken, alternatieve windenergie winning en ondergronds bouwen. De voorschriften met betrekking tot deze onderwerpen komen in de plaats van de voorschriften uit de thans vigerende bestemmingsplannen. Hierdoor ontstaat een actuele uniforme regeling voor de gehele gemeente.

Het gewijzigd vastgestelde paraplubestemmingsplan Margraten ligt voor een ieder ter inzage met ingang van donderdag 29 oktober 2009 tot en met woensdag 9 december 2009 in de hal van het gemeentehuis, Amerikaplein 1 te Margraten.

Inzage in het ontwerp paraplubestemmingsplan is zonder afspraak mogelijk op maandag en op woensdag tot en met vrijdag tussen 9.00 uur en 10.00 uur. Op dinsdag is inzage zonder afspraak mogelijk tussen 11.00 en 12.00 uur. Mocht u het plan liever op een ander tijdstip willen inzien, dan kunt u hiervoor een afspraak maken met de heer H. Luth, tel. 043-4588497.

Het vastgestelde paraplubestemmingsplan en het raadsbesluit zijn ook te raadplegen op internet: www.margraten.nl

Tijdens de termijn van terinzagelegging kunnen belanghebbenden beroep indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 AE ’s-Gravenhage. Dit recht komt toe aan degene die tijdig een zienswijze heeft ingediend bij de gemeenteraad. Voor zover het de aangebrachte wijzigingen betreft kan beroep worden ingesteld door degene die belanghebbende is geworden. Voor het indienen van een beroep wordt griffierecht geheven.

Het besluit tot vaststelling van het paraplubestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, tenzij binnen deze termijn – naast het indienen van beroep – een verzoek om een voorlopige voorziening is ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Margraten, 28 oktober 2009

Burgemeester en Wethouders van Margraten,

B.M.H. Grooten,

de secretaris.

J.H.M. Bronckers,

de burgemeester.

Naar boven