stcrt-2009-16218-001.png Wet voorkeursrecht gemeenten (artikel 6) op gronden nabij de Hoornsdam

Publicatie voorstel tot vestiging voorkeursrecht

Burgemeester en wethouders van Putten maken op grond van artikel 7, lid 1 van de Wet voorkeursrecht gemeenten bekend dat zij, op grond van het bepaalde in artikel 6 Wet voorkeursrecht gemeenten op 20 oktober 2009 hebben besloten aan de raad van de gemeente Putten voor te stellen om op basis van artikel 5 van de Wet voorkeursrecht gemeente percelen grond, gelegen nabij de Hoornsdam, zoals aangeduid op de bij dit voorstel behorende kadastrale kaart met bijbehorende perceelslijst, aan te wijzen als gronden waarop de artikelen 10 t/m 24, 26 en 27 van de Wet Voorkeursrecht Gemeenten van toepassing zijn.

Stukken ter inzage

Het voorstel aan de raad ligt, met de bijbehorende kadastrale kaart, de lijst van aangewezen percelen en de overige stukken, vanaf heden voor een ieder kosteloos ter inzage in het gemeentehuis van Putten, afdeling Openbare Werken, Fontanusplein 1 te Putten. Het gemeentehuis is geopend op maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 12.00 uur. Na telefonische afspraak is inzage buiten de openingstijden eveneens mogelijk (telefoon 0341-359767).

Bezwaarmogelijkheden

Op grond van artikel 7, lid 1 van de Wet voorkeursrecht gemeenten krijgt het besluit daags na dagtekening van deze publicatie het rechtsgevolg van een besluit, zodat tegen dit voorstel van burgemeester en wethouders bezwaar en beroep open staat ingevolge de Algemene wet bestuursrecht.

Ingevolge de Algemene wet bestuursrecht kunnen belanghebbenden gedurende een termijn van zes weken, ingaande daags na dagtekening van deze publicatie, een bezwaarschrift indienen bij burgemeester en wethouders van Putten, Postbus 400, 3880 AK Putten.

Het bezwaarschrift moet voorzien zijn van een dagtekening, naam adres en handtekening van de indiener, de omschrijving van het besluit (voorstel) waartegen het bezwaar gericht is en de gronden van het bezwaar.

Degene die een bezwaarschrift heeft ingediend kan ingevolge de Algemene wet bestuursrecht bij spoedeisend belang tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzieningenrechter van de rechtbank te Zutphen, Martinetsingel 2, 7201 DX Zutphen.

Binnen 3 maanden na de datum van het besluit van burgemeester en wethouders dient de gemeenteraad een beslissing te nemen over het voorstel tot aanwijzing van de gronden.

Putten, 28 oktober 2009

Burgemeester en wethouders van Putten,

B.J. van Putten,

burgemeester.

G.J. Pekelsma,

secretaris.

Naar boven