stcrt-2009-16187-001.png Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan ‘Schenkel-Noord’

Het college van burgemeester en wethouders van Capelle aan den IJssel maakt ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8., lid 3 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4. van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat de gemeenteraad in zijn openbare vergadering van 5 oktober 2009 het bestemmingsplan ‘Schenkel-Noord’ gewijzigd heeft vastgesteld.

Daarnaast heeft de gemeenteraad besloten om voor het plangebied geen exploitatieplan vast te stellen

Plangebied

Het bestemmingsplan ‘Schenkel-Noord’ heeft betrekking op het noordelijke gedeelte van de wijk Capelle-Schenkel en omvat een woonwijk (Molenbuurt), twee gezondheidscomplexen (het IJsselland Ziekenhuis en BAVO Europoort) en sportpark Schenkel.

Doelstelling

In het bestemmingsplan zijn de volgende hoofdbestemmingen opgenomen en wordt beoogd de volgende ontwikkelingen mogelijk te maken:

  • Maatschappelijk: BAVO Europoort (bebouwing 75% van het bouwvlak met een hoogte van maximaal 15 meter) en IJsselland Ziekenhuis (bouwmogelijkheden: parkeerdek + uitbreiding van het ziekenhuis ingegeven door een efficiëntere zorgverlening);

  • Woongebied: De Molenbuurt. Hoofdzakelijk conserverend bestemt dat wil zeggen behoud parkeerplaats op eigen erf, beroep aan huis is mogelijk gemaakt;

  • Sport: Sportpark Schenkel. Inpassing van herstructurering Sportpark Schenkel, waarbij 30% van de bestemming ‘sport’ wordt ingericht ten behoeve van openbaar groen (exclusief de sportvelden). Binnen de bestemming behoren de realisatie van clubgebouwen, tribunes en een tennishal tot de mogelijkheid.

Wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan

De ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan aangebrachte wijzigingen zijn weergegeven in het raadsbesluit en hebben in hoofdzaak betrekking op de maximale hoogte van de BAVO en de binnenplanse ontheffing voor de realisatie van het clubgebouw (noordwesthoek/tenniscomplex).

Inzien van het vastgestelde bestemmingsplan

Iedereen kan het vastgestelde bestemmingsplan‘Schenkel-Noord’ met bijbehorende onderzoeken en het raadsbesluit gedurende zes weken van 29 oktober 2009 tot en met 9 december 2009 inzien:

  • in het informatiecentrum van het gemeentehuis, Rivierweg 111, 2903 AR Capelle aan den IJssel;

  • op de gemeentelijke website www.capelleaandenijssel.nl.

Beroep

Van 29 oktober 2009 tot en met 9 december 2009 bestaat de mogelijkheid schriftelijk beroep in te stellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Deze mogelijkheid staat voor wat betreft het gewijzigd bestemmingsplan open voor:

  • belanghebbenden die tijdig hun zienswijzen over het ontwerpbestemmingsplan naar voren hebben gebracht;

  • degenen die aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest zienswijzen naar voren te brengen;

  • belanghebbenden over wijzigingen die door de gemeenteraad zijn vastgesteld ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan.

Het beroepschrift dient te zijn ondertekend en dient tenminste de volgende gegevens te bevatten:

  • uw naam en adres;

  • een dagtekening;

  • een omschrijving van het bestreden besluit;

  • de gronden waarop uw beroep stoelt (de motivering).

Voor wat betreft het besluit geen exploitatieplan vast te stellen staat het beroepsrecht open voor belanghebbenden.

Voorlopige voorziening

Wanneer u een beroepschrift heeft ingediend kunt u tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Griffierecht

Voor het indienen van een beroepschrift en/of een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd. Deze zijn € 150,– per beroepschrift/voorlopige voorziening aanvraag voor personen en € 297,– per beroepschrift/voorlopige voorziening aanvraag voor rechtspersonen (stichting, vereniging en BV). U ontvangt hiervoor een rekening van de Raad van State.

Inwerkingtreding

Het bestemmingsplan treedt inwerking één dag na afloop van de beroepstermijn. Een ingesteld beroep schorst de inwerkingtreding van het vastgestelde bestemmingsplan niet.

Wordt binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening ingediend, dan treedt het plan niet in werking voordat daarop is beslist.

Nadere informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer L. Verschoor, van de afdeling Stedelijke Ontwikkeling, telefoonnummer 010-2848791 of l.verschoor@capelleaandenijssel.nl

Capelle aan den IJssel, 28 oktober 2009

Burgemeester en wethouders.

Naar boven