stcrt-2009-16179-001.png Wet voorkeursrecht gemeenten (art. 6) voorlopige aanwijzing voorkeursrecht Bedrijfsterrein De Stegen te Asten

Raadsvoorstel

Het college van Burgemeester en wethouders van Asten (hierna: ‘het College’) maakt op grond van artikel 7, lid 1, Wet voorkeursrecht gemeenten (Wvg) bekend, dat zij op 27 oktober 2009, op grond van het bepaalde in artikel 6 Wvg heeft besloten gronden die zijn gelegen in het gebied, wat globaal wordt omsloten door de Floralaan, Stegen en de provinciale weg N297, voorlopig aan te wijzen als gronden waarop de artikelen 10 tot en met 24, 26 en 27 Wvg van toepassing zijn.

Het besluit van het College ligt met bijbehorende stukken, bevattende de kadastrale kaart en een lijst met daarop de aangewezen percelen, de namen van de eigenaren c.q. rechthebbenden alsmede overige relevante gegevens, van 29 oktober tot en met 9 december 2009 voor een ieder kosteloos ter inzage op het gemeentehuis, Koningsplein 3. Het gemeentehuis is geopend van maandag t/m vrijdag van 8:30 uur tot 12:30 uur en donderdagmiddag van 13.30 tot 17.00 uur. De eigenaren en beperkt gerechtigden van de aangewezen percelen ontvangen afzonderlijk bericht.

Rechtsgevolg

Dit besluit heeft reeds tot gevolg dat de artikelen 10 tot en met 24, 26 en 27 van toepassing zijn op de in de voorlopige aanwijzing begrepen gronden. De maximale duur van deze voorlopige aanwijzing is drie maanden, binnen welke termijn deze aanwijzing gevolgd kan worden door een besluit van de Raad tot aanwijzing van deze gronden. Het rechtsgevolg van deze aanwijzing is dat de eigenaren en beperkt gerechtigden eerst tot vervreemding van hun onroerende zaak over kunnen gaan nadat de gemeente Asten in de gelegenheid is gesteld die onroerende zaak te kopen. Het rechtsgevolg treedt in de dag na dagtekening van deze publicatie.

Bezwaar en voorlopige voorziening

Belanghebbenden kunnen tegen meergenoemd besluit van het College tot het doen van een voorlopige aanwijzing van de desbetreffende gronden, ingevolge de Algemene wet bestuursrecht binnen zes weken, ingaande de dag na dagtekening van deze publicatie, bij het college van burgemeester en wethouders van Asten, Postbus 290, 5720 AG Asten, o.v.v. ‘Bezwaar voorkeursrecht Bedrijfsterrein Asten’, een bezwaarschrift indienen. Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en moet tenminste bevatten:

  • A. de naam en het adres van de indiener;

  • B. de dagtekening;

  • C. een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht;

  • D. de gronden van het bezwaar.

Degene die een bezwaarschrift heeft ingediend, kan op grond van artikel 8:81 van de Algemene wet bestuursrecht tevens aan de Voorzieningenrechter van de Arrondissementsrechtbank te ’s-Hertogenbosch, sector Bestuursrecht, Postbus 70584, 5201 CZ te ’s-Hertogenbosch, verzoeken een voorlopige voorziening te treffen, indien, gelet op de betrokken belangen, onverwijlde spoed dat vereist.

Asten, 27 oktober 2009

Naar boven