stcrt-2009-16173-001.png Ontwerpbestemmingsplan Kristalbad

De gemeenten Enschede en Hengelo hebben in samenwerking met het waterschap Regge en Dinkel een ontwikkelingsrichting uitgezet voor het middengebied tussen de steden Enschede en Hengelo. Een essentieel onderdeel van deze ontwikkelingsrichting is de realisering van een stevige ecologische verbindingszone met mogelijkheden voor extensieve recreatie en het creëren van een omvangrijk retentiegebied. De ecologische verbindingszone en het waterbergingsgebied maken deel uit van het project ‘Kristalbad’, dat onderdeel uitmaakt van de herinrichting Enschede-Noord en zowel op het grondgebied van Enschede als van Hengelo is gelegen.

Het voorliggende bestemmingsplan ‘Kristalbad’ beoogt de realisatie van de ecologische verbindingszone en het waterbergingsgebied, voor wat betreft de gronden die zijn gelegen in de gemeente Hengelo, planologisch mogelijk te maken. Het plangebied wordt hier globaal begrensd door de Enschedesestraat, de gemeentegrens met Enschede, het Twentekanaal en de Kettingbrugweg.

Inzien en zienswijzen

U kunt het ontwerpbestemmingsplan en de bijbehorende stukken van 30 oktober 2009 t/m 10 december 2009 inzien bij de afdeling Vergunningen in het Stadskantoor (Hazenweg 121, 7556 BM te Hengelo), bij de Gemeentewinkel in het Stadhuis van de gemeente Hengelo (Burgemeester Jansenplein 1, 7551 EC te Hengelo) en op www.hengelo.nl. Tijdens de inzagetermijn kan een ieder schriftelijk of mondeling zienswijzen indienen bij de gemeenteraad. Voor het mondeling indienen van zienswijzen kunt u contact opnemen met mevr. B. van Oosten, telefoonnummer 074-2459881.

Naar boven