stcrt-2009-16150-001.png Structuurvisie op basis Wet Ruimtelijke Ordening

Op 27 april 2009 heeft de raad van de Gemeente Reeuwijk de structuurvisie gemeente Reeuwijk vastgesteld. Dit betreft een structuurvisie op basis van de Wet op de Ruimtelijke Ordening.

In de structuurvisie wordt de toekomstige ontwikkeling van de gemeente Reeuwijk tot 2015 aangegeven. Het plan doet uitspraken over verandering van dorpen en het landelijk gebied als gevolg van een veelheid van ontwikkelingen en het daaruit voortvloeiende ruimtebeslag.

Het is dus een beschrijving van de meest gewenste ontwikkeling in hoofdlijnen van de gemeente. Het is een indicatief plan: er worden geen concrete bestemmingen gelegd. Het bevat dan ook geen burgers bindende voorschriften. De structuurvisie wordt uitgewerkt in bestemmingsplannen. Daarin staan de burgers bindende voorschriften. Ook deze (voor)ontwerpbestemmingsplannen worden in een later stadium ter inzage gelegd en daarop kan worden gereageerd. De structuurvisie is een beleidsdocument.

Het besluit van de gemeenteraad en de structuurvisie gemeente Reeuwijk liggen vanaf donderdag 29 oktober 2009 ter inzage in het gemeentehuis, Raadhuisweg 3 te Reeuwijk-brug.

Tevens staat het bestemmingsplan op de gemeentelijke website (www.reeuwijk.nl).

28 oktober 2009

Naar boven