stcrt-2009-16118-001.png Voorontwerpbestemmingsplan Recreatieterrein Rondo

Bekendmaking voornemen dat een bestemmingsplan wordt voorbereid op grond van artikel 1.3.1 Besluit ruimtelijke ordening en de mogelijkheid tot inspraak op het voorontwerp

Besluit ruimtelijke ordening (artikel 1.3.1 Bro)

Burgemeester en wethouders van de gemeente Houten maken bekend dat voor het plangebied Recreatieterrein Rondo een bestemmingsplan in voorbereiding is. Het plangebied ligt tussen de A27, de Rondweg, de Staart en de bedrijventerreinen Doornkade en Rondeel ten westen van de kern Houten. Ten oosten van het plangebied ligt de bebouwde kom van Houten, waarvan de wijk Wulven, genoemd naar het kasteel, tevens bekend als de wijk De Campen, en het Regthuys, vrijwel direct aan het plangebied grenzen. Het gebied omvat circa 27 hectare.

Er is geen gelegenheid om zienswijzen omtrent dit voornemen naar voren te brengen en er wordt tevens geen onafhankelijke instantie in de gelegenheid gesteld advies uit te brengen over dit voornemen. Wel kunt u reageren op het plan (zie hieronder).

Recreatieterrein Rondo

De gemeente Houten heeft het voornemen om het gebied tussen de kern Houten en de snelweg A27 ten westen van de kern tot ontwikkeling te brengen. Het gebied dient als stedelijk uitloopgebied verder ontwikkeld te worden waarbij functies als cultuur, sport en recreatie en horeca mogelijk zijn.

Een gedeelte van het plangebied bestaat al, dit deel van het plangebied wordt conserverend bestemd. Een nieuwe ontwikkeling die opgenomen wordt is de mogelijkheid een fietsbrug te realiseren over de Rondweg. Verder is er een recreatiebestemming opgenomen voor een aantal gronden en er is een uit te werken bestemming opgenomen voor een groot deel van het evenementencomplex. Indien de plannen hieromtrent voldoende concreet zijn geworden kan de gemeente deze bestemming verder uitwerken conform de genoemde uitwerkingsregels.

Waar en wanneer kunt u het voorontwerpbestemmingsplan inzien?

Het plan ligt op grond van de inspraakverordening met ingang van donderdag 29 oktober 2009 gedurende zes weken ter inzage in het gemeentehuis van Houten bij de Gemeente Ingang, balie Bouwen en Wonen. De betreffende balie is geopend van maandag tot en met vrijdag van 9.00−12.30 uur en op woensdag ook van 16.00−19.00 uur. Het bezoekadres is aan het Onderdoor 25 te Houten. Telefonisch is de gemeente bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.30−17.00 uur op (030) 639 26 11.

Waarschijnlijk zal op woensdag 18 november 2009 van 19.00−22.00 uur een informatieve inloopavond gehouden in het gemeentehuis. De definitieve datum zal bekend worden gemaakt in het Houtens Nieuws en op de gemeentelijke website (www.houten.nl). Via de gemeentelijke website is het voorontwerpbestemmingsplan ook te raadplegen.

Wat als u uw mening kenbaar wil maken? (inspraak)

Gedurende bovengenoemde termijn van terinzagelegging kunnen belanghebbenden en ingezetenen hun inspraakreactie schriftelijk of mondeling naar voren brengen.

Schriftelijke zienswijzen dienen te worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Houten, Postbus 30, 3990 DA te Houten. Mondelinge reacties kunnen kenbaar gemaakt worden na afspraak met mevrouw Y. Monincx van de afdeling Ruimtelijk Beleid. Zij is bereikbaar via het secretariaat van deze afdeling op telefoonnummer 030-63 92 611.

Vragen?

Mocht u nog vragen hebben, dan kunt via het algemene nummer van de gemeente (030-63 92 611) contact opnemen de heer P. Bos van de afdeling Projectontwikkeling of mevrouw Y. Monincx van de afdeling Ruimtelijk Beleid.

Houten, 28 oktober 2009

Naar boven