stcrt-2009-16048-001.png Vaststelling bestemmingsplan en exploitatieplan ‘De Pirk-Noord’

De gemeenteraad heeft in zijn vergadering van 17 september 2009 het bestemmingsplan ‘De Pirk-Noord’ gewijzigd vastgesteld. Het bestemmingsplan voorziet in de herontwikkeling van het bedrijventerrein ‘De Pirk-Noord’ tot een woongebied. Het plangebied wordt begrensd door de Laan van Fasna, Stationsstraat, Veenweg en Dorpschebeek. De raad heeft op 17 september 2009 ook het exploitatieplan voor ‘De Pirk-Noord’ vastgesteld.

Het ontwerpbestemmingsplan, zoals dat ter visie heeft gelegen, is gewijzigd naar aanleiding van het honoreren van een zienswijze over de hoogte van het pand Veenweg 19.

Het raadsbesluit, het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan en het exploitatieplan liggen met ingang van 28 oktober 2009 zes weken ter inzage in de Publiekswinkel in het gemeentehuis in Epe.

De Publiekswinkel is geopend van maandag t/m vrijdag van 8.00−12.00 uur en op woensdag van 8.00−20.00 uur. De plannen zijn ook in te zien op de website van de gemeente www.epe.nl, onder ‘beleid en projecten’ en vervolgens onder ‘ruimte’.

Beroep

Tegen de vaststelling van het bestemmingsplan en exploitatieplan kan tijdens de termijn van terinzagelegging beroep bij de Raad van State worden ingesteld. Van deze mogelijkheid kunnen gebruikmaken:

  • degene die tijdig zijn of haar zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht;

  • een belanghebbende die aantoont dat hij of zij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn of haar zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan en/of het ontwerpexploitatieplan bij de gemeenteraad naar voren te brengen;

  • een ieder, voor zover het beroep wordt ingesteld tegen de wijzigingen die de raad bij de vaststelling in het plan heeft aangebracht.

U moet het beroepschrift sturen naar de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Het besluit van de gemeenteraad treedt in werking op de dag na afloop van de beroepstermijn. Als binnen die termijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Epe, 27 oktober 2009

Naar boven