Regeling van de Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit van 9 oktober 2009, nr. 62423 houdende wijziging van het Mandaatbesluit LNV beleidskern en het Mandaatbesluit LNV Dienst Regelingen

De Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit,

Besluit:

ARTIKEL I

Aan artikel 7 van het Mandaatbesluit LNV beleidskern wordt een onderdeel toegevoegd, luidende:

  • p. het besluit tot oplegging van een last onder bestuursdwang als bedoeld in artikel 54b van de Visserijwet 1963, alsmede de hiermee samenhangende besluiten, bedoeld in de artikelen 5:25, 5:31, 5:31a, 5:32, 5:37, 4:94, 4:96, 4:99, 4:112 van de Algemene wet bestuursrecht en de aanwijzing van de ambtenaren van het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit die de beslissing tot bestuursdwang uitvoeren.

ARTIKEL II

In artikel 6, eerste lid, onderdeel a, van het Mandaatbesluit LNV Dienst Regelingen wordt het zinsdeel ‘als bedoeld in artikel 112, eerste lid, van de Flora- en faunawet, artikel 49 van de Meststoffenwet, artikel 106 van de Gezondheids- en welzijnswet voor dieren’ vervangen door: als bedoeld in artikel 112, eerste lid, van de Flora- en faunawet, artikel 49 van de Meststoffenwet, artikel 106 van de Gezondheids- en welzijnswet voor dieren, artikel 54b van de Visserijwet 1963.

ARTIKEL III

Deze regeling treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

Den Haag, 9 oktober 2009

De Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit,

G. Verburg.

TOELICHTING

Met deze regeling worden het Mandaatbesluit LNV beleidskern en het Mandaatbesluit LNV Dienst Regelingen gewijzigd. Deze wijzigingen zien op het toekennen van de bevoegdheid tot het opleggen van last onder dwangsom en last onder bestuursdwang als bedoeld in artikel 54b van de Visserijwet 1963 aan de directeur en plaatsvervangend directeur Agroketens en Visserij en aan de algemeen directeur, de directeur Financiën, de directeur Uitvoering en de unitmanagers van de Dienst Regelingen.

De Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit,

G. Verburg.

Naar boven