stcrt-2009-15986-001.png Ongewijzigd vastgesteld bestemmingsplan ‘Centrum Almere Buiten, 1e partiële herziening’

Burgemeester en wethouders maken bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 15 oktober 2009 het bestemmingsplan ‘Centrum Almere Buiten, 1e partiële herziening’ ongewijzigd heeft vastgesteld.

Het vastgestelde bestemmingsplan en de daarbij behorende stukken ligt met ingang van maandag 26 oktober tot en met maandag 7 december 2009 gedurende 6 weken voor eenieder ter inzage.

Het bestemmingsplan heeft betrekking op verschillende onderdelen van het bestemmingsplan ‘Centrum Almere Buiten’ uit 2007. Directe aanleiding voor de herziening is de inpassing van verschillende bouwplannen voor het nieuwe centrum. Deze bouwplannen weken op ondergeschikte onderdelen af van het bestemmingsplan uit 2007. Tevens is er een rectificatie van enkele voorschriften doorgevoerd.

Er waren twee zienswijzen tegen het ontwerpbestemmingsplan ingediend. Deze hebben echter niet geleid tot wijzigingen van het ontwerpbestemmingsplan.

Belanghebbenden die tijdig een zienswijze omtrent het ontwerp bij de gemeenteraad hebben kenbaar gemaakt, alsmede belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest een zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar te maken, kunnen in de bovengenoemde termijn van terinzagelegging beroep instellen.

Beroep kunt u instellen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage, o.v.v. ‘Beroepschrift bestemmingsplan Centrum Almere Buiten, 1e partiële herziening’. Indien beroep is ingesteld kan tevens een verzoek om een voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak Raad van State (zelfde adressering als hierboven).

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan met bijbehorende stukken ligt ter inzage bij de balie Vergunningen, Toezicht en Handhaving in het stadhuis (B-passage), Stadhuisplein 1 en is digitaal in te zien via http://www.almere.nl/Dienstverlening/bestemmingsplannen.

Naar boven