stcrt-2009-15955-001.png Ontwerpbestemmingsplan Nicolaas Beetsstraat e.o.

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Leiden maken op grond van het bepaalde in artikel 3.8 eerste lid van de Wet ruimtelijke ordening en in samenhang met het bepaalde in afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat met ingang van maandag 26 oktober 2009 het ontwerpbestemmingsplan Nicolaas Beetsstraat e.o. voor een periode van zes weken ter inzage ligt.

Toelichting

Het ontwerpbestemmingsplan heeft betrekking op een deel van de Nicolaas Beetsstraat en omgeving, te weten de Van Lennepstraat, de Schimmelstraat en de Toussaintkade aan de zuidzijde. Het gebied wordt aan de oostzijde begrensd door de Potgieterlaan.

Aanleiding voor het ontwerpbestemmingsplan is de nieuwbouw van woningen. Deze nieuw te bouwen woningen zijn ter vervanging van 145 bestaande woningen van Portaal.

Het ontwerpbestemmingsplan Nicolaas Beetsstraat e.o. bestaat uit een verbeelding, regels en een toelichting met bijlage.

Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan Nicolaas Beetsstraat e.o. ligt vanaf maandag 26 oktober 2009 zes weken ter inzage in het atrium van het stadhuis (Stadhuisplein 1) en van het Stadsbouwhuis (Langegracht 72), maandag t/m vrijdag van 8.30–17.00 uur en in het stadhuis ook op donderdagavond van 17.00–20.00 uur.

Zienswijzen

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan eenieder zijn of haar zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan schriftelijk of mondeling kenbaar maken bij de gemeenteraad. Een schriftelijke zienswijze moet geadresseerd worden aan: Gemeenteraad van Leiden, Postbus 9100, 2300 PC Leiden. Het is ook mogelijk per e-mail te reageren. Een e-mailbericht kunt u sturen naar: sleutel@leiden.nl onder vermelding van ‘zienswijze Nicolaas Beetsstraat e.o.’. Een mondelinge zienswijze kan naar voren worden gebracht na voorafgaande afspraak. Bel hiervoor naar het secretariaat van het team Stadsruimte, tel. (071) 5165232.

Ingediende zienswijzen zullen worden betrokken bij de besluitvorming tot vaststelling van het bestemmingsplan.

Beschikbaarheid en te koop

De bestanden van het bestemmingsplan Nicolaas Beetsstraat e.o. zijn digitaal (in PDF) beschikbaar op www.leiden.nl/ruimtelijkeordening

Bij de informatiebalies van het stadhuis en van het Stadsbouwhuis is het ontwerpbestemmingsplan Nicolaas Beetsstraat e.o. verkrijgbaar (boek EUR 15,– en de verbeelding EUR 13,50 per stuk).

Informatie

Nadere informatie bij het servicepunt Bouwen en Wonen, Stadsbouwhuis, Langegracht 72, tel. (071) 5165502, maandag t/m donderdag van 9.00–16.00 uur en vrijdag van 9.00–12.00 uur, e-mail: service.bowo@leiden.nl

Naar boven