stcrt-2009-15926-001.png Ontwerpbestemmingsplan ‘Vughterpoort’

Kennisgeving op grond van artikel 3.8 lid 1 van de Wet ruimtelijke ordening

Het college maakt bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Vughterpoort’ met bijbehorende stukken met ingang van 26 oktober 2009 gedurende zes weken voor iedereen ter inzage ligt in het Stadskantoor. Tevens kunt u dit ontwerpbestemmingsplan via internet (www.s-hertogenbosch.nl) raadplegen. Deze mogelijkheid wordt u ook geboden op het Stadskantoor.

Het voorontwerpbestemmingsplan ‘Vughterpoort’ voorziet primair in de planologische en juridische vastlegging van de situatie zoals deze nu grotendeels feitelijk bestaat (qua gebruik en bebouwing).

In het bestemmingsplan wordt één directe nieuwe ontwikkeling mogelijk gemaakt, namelijk het realiseren van een brug voor langzaam verkeer over het spoor en de randweg bij de Isabellalaan. Voorts is binnen het plangebied op het adres Willem van Oranjelaan 17–19 een autostalling en een APK keuringsstation gevestigd. Omzetting van deze bedrijfsfunctie naar een overwegende woonfunctie is onder voorwaarden goed voorstelbaar. Daarom is voor deze ontwikkelingslocatie een wijzigingsbevoegdheid opgenomen. In de gestelde criteria zijn een aantal ruimtelijke voorwaarden gesteld om te kunnen waarborgen dat de potentiële nieuwe ontwikkeling zich schikt in de bestaande bebouwingskarakteristiek.

Iedereen kan gedurende bovengenoemde termijn hieromtrent een zienswijze schriftelijk naar voren brengen bij de gemeenteraad, Postbus 12345, 5200 GZ 's-Hertogenbosch. Ook kan iedereen mondeling een zienswijze naar voren brengen. Als u hiervan gebruik wenst te maken, kunt u gedurende deze termijn een telefonische afspraak maken met G. van de Doelen van de afdeling Ruimtelijke Ordening en Stedenbouw, tel. (073) 615 56 48.

Algemene informatie

Gemeente ’s-Hertogenbosch

Stadskantoor, Wolvenhoek 1, 5211 HH ’s-Hertogenbosch

Tel. (073) 615 51 55

E-mail: gemeente@s-hertogenbosch.nl

Website: www.s-hertogenbosch.nl

Openingstijden Stadskantoor:

  • maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur;

  • dinsdag- en donderdagavond van 18.00 tot 20.00 uur.

’s-Hertogenbosch, 23 oktober 2009

Naar boven