Toepassen voorkeursrecht gemeenten Eemnes

Burgemeester en wethouders van de gemeente Eemnes maken bekend, dat de raad op grond van artikel 4.1.a. Wet voorkeursrecht gemeenten op 28 september 2009 heeft besloten de percelen kadastraal bekend als gemeente Eemnes, sectie K, nummer 18 en 80 aan te wijzen als percelen waarop de artikelen 10 tot en met 24, 26 en 27 Wet voorkeursrecht gemeenten van toepassing zijn. De percelen liggen aan de Meentweg 121 te Eemnes en zijn in gebruik als autosloperij wat strijdig is met de toebedachte bestemming natuur, het raadsbesluit heeft als planologische grondslag het structuurplan Eemnes 2015 ‘Behoud door Ontwikkeling’ van juni 2004.

Inwerkingtreding en geldigheidsduur

De aanwijzing treedt in werking één dag na publicatie in de Staatscourant te weten op 23 oktober 2009 en geldt voor de termijn van drie jaren.

Bezwaar, beroep en voorlopige voorziening

Op het besluit van de raad tot het aanwijzen van de percelen van de autosloperij als gronden waarop een voorkeursrecht is gevestigd, is de rechtsbescherming die de Algemene wet bestuursrecht biedt van toepassing. Dit houdt in dat belanghebbenden vanaf 23 oktober 2009 gedurende zes weken een bezwaarschrift kunnen indienen. In het ondertekende bezwaarschrift moet worden opgenomen: de naam en het adres van de belanghebbende, de datum, een omschrijving van het raadsbesluit waartegen het bezwaar is gericht en de gronden van het bezwaar (de motivering). Het bezwaarschrift dient aan het college van de gemeente Eemnes gericht te worden. Adres: Postbus 71, 3755 ZH Eemnes. Vervolgens kunnen belanghebbenden, indien zij het niet eens zijn met de beslissing op het bezwaarschrift, beroep instellen bij de Rechtbank te Utrecht. Indien bezwaar wordt gemaakt tegen het besluit van het raad van de gemeente Eemnes, bestaat tevens de mogelijkheid om de Voorzieningenrechter van de Rechtbank te Utrecht te verzoeken om een voorlopige voorziening te treffen. De Voorzieningenrechter zal een verzoeker alleen ontvankelijk verklaren, indien een spoedeisend belang kan worden aangetoond.

Ter inzage

Het raadsbesluit op basis waarvan het voorkeursrecht is gevestigd en de daarbij behorende stukken (het raadsvoorstel, de lijst en de kadastrale kaart van aangewezen percelen en de registratie) liggen vanaf 22 oktober 2009 voor een ieder ter inzage in het BEL-kantoor, Zuidersingel 5 in Eemnes, bij de balie Bouwen en Vergunningen. De openingstijden van de balie zijn van maandag tot en met vrijdag van 8.30 uur tot 12.30 uur en maandagmiddag van 13.30 uur tot 15.30 uur. Buiten deze uren op afspraak. Voor nadere inhoudelijke informatie kan contact worden opgenomen met mevrouw E.W. Boelmans, telefoon (035) 7513167.

Naar boven