stcrt-2009-15886-001.png Goedkeuring wijzigingsplan perceel tussen Lieuwe Jellingastrjitte 37–39 te Britsum

Burgemeester en wethouders van Leeuwarderadeel maken bekend dat Gedeputeerde Staten van Fryslân op 6 oktober 2009, kenmerk 00851434, goedkeuring hebben verleend aan het ‘Wijzigingsplan perceel tussen Lieuwe Jellingastrjitte 37-39’ te Britsum dat werd vastgesteld op 15 september 2009.

Voor het perceel, plaatselijk bekend Lieuwe Jellingastrjitte tussen huisnummers 37 en 39 te Britsum, kadastraal bekend gemeente Jelsum sectie B nummer 1010, is een aanvraag om een reguliere bouwvergunning binnengekomen (dossiernummer 20070091) voor het plaatsen van een loods voor stalling en opslag.

De gemeente wil aan de realisering van de loods medewerking verlenen, gebruik makend van de in het bestemmingsplan ‘Britsum’ opgenomen wijzigingsbevoegdheid.

In deze wijzigingsbevoegdheid is bepaald dat burgemeester en wethouders het bestemmingsplan ten behoeve van de gronden tussen Lieuwe Jellingastrjitte 37 en 39 kunnen wijzigen in die zin dat de aanduiding ‘opslag, wonen niet toegestaan’ op de plankaart wordt aangebracht.

Het bouwplan voldoet aan de voorwaarden die zijn opgenomen in de wijzigingsbevoegdheid.

Het wijzigingsplan voorziet in het plaatsen van de aangevraagde loods voor stalling en opslag.

Het besluit van Gedeputeerde Staten ligt met het wijzigingsplan en het desbetreffende bestemmingsplan met ingang van 28 oktober 2009 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage in het gemeentehuis.

Belanghebbenden kunnen gedurende de terinzagelegging beroep instellen tegen het besluit van Gedeputeerde Staten bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Het besluit van Gedeputeerde Staten treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Stiens, 26 oktober 2009

E.J. ter Keurs,

burgemeester.

J.J. Kingma,

secretaris.

Naar boven