stcrt-2009-15879-001.png Voorbereidingsbesluit Nieuweweg 11

Het gemeentebestuur maakt bekend dat de gemeenteraad van Haarlem in de vergadering van 3 september 2009 heeft besloten dat voor het volgende gebied een herziening van het geldende bestemmingsplan in voorbereiding is:

het gebied zoals aangegeven op de bij dit besluit behorende tekening, gemerkt 309VB002 d.d. 6 juli 2009, plaatselijk bekend als Nieuweweg 11 te Haarlem.

Dit voorbereidingsbesluit wordt genomen ten behoeve van de ingediende aanvraag om bouwvergunning voor het bouwen van drie woningen aan de Nieuweweg 11.

Medewerking aan deze bouwaanvraag is slechts mogelijk met gebruikmaking van de vrijstellingsmogelijkheid zoals die is opgenomen in artikel 19, lid 1 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening (WRO). In artikel 19, lid 4 van de WRO wordt verder bepaald dat indien het ter plaatse geldende bestemmingsplan ouder is dan 10 jaar de vrijstelling zoals die is opgenomen in artikel 19, lid 1 van de WRO slechts kan worden verleend indien er een voorbereidingsbesluit geldt. Deze situatie doet zich hier voor.

Het voorbereidingsbesluit treedt in werking op de dag na publicatie en heeft een geldigheidsduur van 1 jaar.

Het besluit van de gemeenteraad en de tekening die daarbij hoort kunt u vanaf 23 oktober 2009 gedurende zes weken inzien bij de hoofdafdeling Dienstverlening aan de Zijlsingel 1 te Haarlem. Dit loket is geopend op werkdagen van 9.00 uur tot 16.00 uur en op donderdagen van 8.30 uur tot 20.00 uur.

Het besluit van de gemeenteraad en de bijbehorende tekening zijn daarnaast eveneens elektronisch te raadplegen via het digitale loket op de website van de gemeente Haarlem.

Naar boven