stcrt-2009-15871-001.png Goedkeuring bestemmingsplan ‘Dorp IV’

Besluit hogere waarden voor geluid (wegverkeer en industrielawaai) voor ontwikkellocaties in bestemmingsplan ‘Dorp IV

Burgemeester en wethouders van Zoetermeer maken bekend dat Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland bij besluit van 6 oktober 2009, kenmerk PZH-2009-131112920A, goedkeuring hebben verleend aan het bestemmingsplan Dorp IV. Dit bestemmingsplan is door de gemeenteraad gewijzigd vastgesteld in zijn vergadering van 16 februari 2009.

Toelichting

Bestemmingsplan

Het bestemmingsplan Dorp IV heeft betrekking op het gebied tussen de A12, de Dorpsstraat, de Driemanspolder en de bedrijventerreinen Rokkehage en Hoornerhage.

Hogere waarden geluid

Op 2 december 2008 heeft het college van burgemeester en wethouders het besluit hogere waarden geluid vastgesteld. In dit besluit zijn hogere waarden voor geluid voor wegverkeer en industrielawaai vastgesteld die betrekking hebben op verschillende ontwikkellocaties in het bestemmingsplan Dorp IV.

Het betreft locaties waar (mede) wonen of een andere geluidgevoelige bestemming mogelijk worden gemaakt te weten: Dr. J.W. Paltelaan, 1e Stationsstraat (2 locaties), Den Hoorn, De Ruyterstraat (2 locaties), Karel Doormanlaan, Banckertstraat/Van Speykstraat/W. de Withstraat, Karel Doormanlaan/Oranjelaan en Meidoornlaan. Voor de locaties 1e Stationsstraat betreft het naast hogere waarden in verband met wegverkeer ook hogere waarden in verband met industrielawaai (Nutricia). Ten opzichte van het ontwerpbesluit is het besluit gewijzigd vastgesteld. Voor vijf locaties zijn de hogere waarden voor geluid verhoogd. Voor twee locaties gaat het om een verlaging van de hogere waarden voor geluid. Voor de locatie aan de Schinkelweg vervalt de hogere waarde, omdat voldaan wordt aan de voorkeursgrenswaarde uit de Wet geluidhinder. In verband hiermede zijn tevens de overwegingen van het besluit aangevuld en enige redactionele aanpassingen van ondergeschikte aard doorgevoerd. Deze wijzigingen passen binnen het op 5 februari 2008 vastgestelde Interimbeleid hogere waarden voor geluid. Ook zijn er verschillende kaarten toegevoegd aan het besluit, waarop de zones van de wegen en van het industrieterrein van Nutricia worden aangegeven.

Het besluit van Gedeputeerde Staten, het bestemmingsplan en het besluit hogere waarden voor geluid liggen voor iedereen met ingang van 23 oktober 2009 gedurende een termijn van zes weken ter inzage op het Publieksplein in de centrale hal van het Stadhuis.

Instellen van beroep bij de Raad van State

Tegen het besluit van Gedeputeerde Staten kan gedurende de termijn van terinzagelegging beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State door:

  • een belanghebbende die tijdig zijn/haar bedenkingen overeenkomstig artikel 27 lid 1 of 2 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening bij Gedeputeerde Staten heeft ingediend;

  • een belanghebbende die aantoont dat hij/zij redelijkerwijs niet in staat is geweest overeenkomstig artikel 27 lid 1 of 2 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening tijdig zijn/haar bedenkingen aan Gedeputeerde Staten kenbaar te maken.

Tegen het besluit hogere waarden voor geluid kan gedurende de termijn van terinzagelegging beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State door:

  • een belanghebbende die tijdig zijn/haar zienswijze ten aanzien van het ontwerpbesluit hogere waarden voor geluid heeft ingediend bij het college van burgemeester en wethouders;

  • een belanghebbende die aantoont dat hij/zij redelijkerwijs niet in staat is geweest tijdig zijn/haar zienswijze ten aanzien van het ontwerpbesluit hogere waarden voor geluid aan het college van burgemeester en wethouders kenbaar te maken;

  • een belanghebbende tegen de wijzigingen die bij de vaststelling van het besluit zijn aangebracht ten opzichte van het ontwerpbesluit.

Een beroepschrift moet worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Verzoek om voorlopige voorziening

Degene die beroep heeft ingesteld kan een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het besluit van Gedeputeerde Staten en het besluit hogere waarden voor geluid treden in werking met ingang van de dag na afloop van de beroepstermijn, tenzij gedurende die termijn naast het instellen van beroep ook een voorlopige voorziening is gevraagd. In dat geval treden de besluiten niet in werking tot op dat verzoek is beslist.

Een verzoek om voorlopige voorziening moet worden gericht aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Informatie

Heeft u naar aanleiding van deze publicatie een vraag of wilt u genoemde stukken inzien, dan kunt u terecht op het Publieksplein in de centrale hal van het Stadhuis, Stadhuisplein 1, Zoetermeer.

Het Publieksplein is geopend op maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 17.00 uur en op vrijdagavond aansluitend tot 19.30 uur.

Voor het maken van een afspraak of een mondelinge toelichting kunt u bellen naar 14 079.

Deze publicatie, het besluit van Gedeputeerde Staten, het bestemmingsplan en het besluit hogere waarden voor geluid zijn ook digitaal raadpleegbaar op de website van de gemeente Zoetermeer, www.zoetermeer.nl.

Zoetermeer, 22 oktober 2009

Burgemeester en wethouders van Zoetermeer,

de secretaris,

J. Dijkstra.

De burgemeester,

J.B. Waaijer.

Naar boven