stcrt-2009-15812-001.png Bestemmingsplan ‘Wierden, herziening Sparrenlaan’ vastgesteld

De gemeenteraad heeft op 13 oktober 2009 het bestemmingsplan ‘Wierden, herziening Sparrenlaan’ vastgesteld. Tevens heeft de raad besloten voor het gebied geen exploitatieplan op te stellen.

De eigenaar van het perceel Sparrenlaan 4 in Wierden heeft verzocht om herziening van het bestemmingsplan voor het realiseren van een woning op dit perceel. De woning past niet volledig binnen het geldende bestemmingsplan. Om deze woning mogelijk te maken is bovengenoemd bestemmingsplan vastgesteld.

Het vastgestelde bestemmingsplan ligt met ingang van donderdag 22 oktober 2009 gedurende zes weken ter inzage bij het loket Bouwen en wonen in het gemeentehuis. Voor meer informatie kunt u terecht bij het loket Bouwen en wonen in het gemeentehuis (tel. 0546-580 838, e-mail: bouwenenwonen@wierden.nl.

Beroepschrift indienen

Gedurende de periode dat het bestemmingsplan ter inzage ligt, kunnen belanghebbenden een beroepschrift indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (postbus 20019, 2500 EA Den Haag). Dat kunnen zij echter alleen doen als zij al eerder tijdig een zienswijze hebben ingediend over het ontwerpbestemmingsplan of als ze kunnen aantonen dat ze redelijkerwijs niet in staat zijn geweest dat te doen.

Het beroepschrift moet worden ondertekend en tenminste bevatten:

  • de naam en adres van de indiener

  • de dagtekening

  • een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht (en een kopie van het besluit)

  • de gronden van het beroep.

U moet er rekening mee houden dat u griffierecht moet betalen als u een beroepschrift indient. Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking op de dag na afloop van de beroepstermijn.

Voorlopige voorziening

Gelijktijdig met het instellen van een beroepschrift kunt u de Voorzitter van de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State vragen een voorlopige voorziening te treffen. Het besluit treedt dan niet eerder in werking voordat op dat verzoek is beslist. Een verzoek om een voorlopige voorziening moet dezelfde gegevens bevatten als het beroepschrift.

Voor het in behandeling nemen van een beroepschrift en van een verzoek om een voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd. Een folder over de beroepsprocedure kunt u aanvragen via telefoon 0800-8051 van Postbus 51 of via de internetsite www.postbus51.nl. Informatie vindt u ook op de internetsite van de Raad van State: www.raadvanstate.nl.

Naar boven