stcrt-2009-15799-001.png Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan ‘Buitengebied Buren 2008’

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Buren maakt op grond van artikel 26 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening (WRO oud) bekend, dat de gemeenteraad op 29 september 2009 het bestemmingsplan ‘Buitengebied Buren 2008’ gewijzigd als volgt heeft vastgesteld.

Besluit

De gemeenteraad heeft in de vergadering van 29 september 2009 besloten om het bestemmingsplan Buitengebied 2008 als volgt vast te stellen:

  • 1. De zienswijzen conform de nota van beantwoording zienswijzen ontwerpbestemmingsplan ‘Buitengebied 2008’ te beantwoorden en als zodanig gegrond of ongegrond te verklaren.

  • 2. De ‘Nota van beantwoording zienswijzen ontwerpbestemmingsplan Buitengebied 2008’, de ‘Nota betreffende wijzigingen naar aanleiding van de zienswijzen en ambtshalve aanpassing van het bestemmingsplan’, vast te stellen.

  • 3. Het bestemmingsplan ‘Buitengebied 2008’ met de voorgestelde wijzigingen conform de nota’s alsmede de aanvullende amendementen en ambtshalve wijzigingen, vast te stellen.

Plangebied

Het bestemmingsplan betreft het complete buitengebied van de Gemeente Buren met uitzondering van:

  • bedrijventerreinen;

  • verblijfsrecreatieterreinen, alsmede Lingemeer;

  • dagrecreatiegebieden;

  • nieuwe landgoederen;

  • uiterwaarden, voor zover het de voormalige steenfabriek Middelwaard betreft;

  • ontgrondingen, voor zover het De Ingensche Waarden betreft;

  • een aantal in procedure zijnde partiële herzieningen waarvan de datum van onherroepelijk worden, zal liggen na de vaststelling van dit bestemmingsplan.

Gewijzigde vaststelling

Naar aanleiding van het ontwerpbestemmingsplan zoals dat voor de eerste keer ter inzage heeft gelegen, zijn 225 zienswijzen ingediend en reacties gegeven door diverse instanties.

Het ontwerpbestemmingsplan, zoals dat ter visie heeft gelegen, is gewijzigd naar aanleiding van het honoreren van enkele van de 225 zienswijzen. Tevens zijn er ambtshalve aanpassingen in het plan aangebracht. Een overzicht van alle wijzigingen is te raadplegen in de ‘Nota betreffende wijzigingen naar aanleiding van de zienswijzen en ambtshalve aanpassingen van het bestemmingsplan’. De plankaart, de voorschriften en regels zijn overeenkomstig aangepast.

Het bestemmingsplan inzien

Het raadsbesluit en het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan met de bijbehorende ‘Nota betreffende wijzigingen naar aanleiding van de zienswijzen en ambtshalve aanpassingen van het bestemmingsplan’, en overige bijbehorende stukken liggen met ingang van 22 oktober 2009 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage in het gemeentehuis aan De Wetering 1 te Maurik. Het bestemmingsplan en bijbehorende stukken zijn ook digitaal te raadplegen op de website www.buren.nl onder Leven in Buren/wonen en leefomgeving/Bestemmingsplannen/structuurschetsen.

Reageren op het plan

Volgens artikel 27 WRO kunnen gedurende de periode van terinzageligging bedenkingen worden ingediend tegen het vaststellingsbesluit. Bedenkingen kunnen worden ingediend door:

  • iedereen die tijdig zijn of haar zienswijze tegen het eerdere ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt;

  • een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om zijn zienswijze tegen het voorgaande ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar te maken;

  • iedereen, voor zover de bedenkingen worden ingesteld tegen wijzigingen die de gemeenteraad van Buren bij de vaststelling van het plan heeft aangebracht in het plan.

Bedenkingen kunnen naar keuze schriftelijk (wat de voorkeur heeft) of mondeling bij het college van Gedeputeerde Staten van Gelderland naar voren worden gebracht. Schriftelijke bedenkingen dient men te richten aan Gedeputeerde Staten van Gelderland, Postbus 9090, 6800 GX Arnhem. Fax: (026) 3599480. Per e-mail kan dit enkel via: post@gelderland.nl (o.v.v. van: REW/RO/BV). Degene die van de mogelijkheid gebruik wil maken om mondelinge bedenkingen in te brengen, kan tijdens werkdagen tussen 10.00 en 12.00 uur contact opnemen met het secretariaat van de afdeling Ruimtelijke Ordening van de Provincie: tel.(026) 359 9820.

Maurik, 15 oktober 2009

Burgemeester en wethouders van Buren.

Naar boven