stcrt-2009-15752-001.png Bestemmingsplan Binnenstad

Burgemeester en wethouders van Hoorn maken bekend dat de gemeenteraad op 8 september 2009 het ‘Bestemmingsplan Binnenstad’ gewijzigd heeft vastgesteld. Voor een volledige weergave van de wijzigingen wordt verwezen naar de ‘Nota van zienswijzen en wijzigingen’ en het raadsbesluit.

Het vastgestelde bestemmingsplan met bijbehorende stukken ligt van 22 oktober tot en met 2 december 2009 voor eenieder ter inzage bij het Loket Bouwen, Wonen en Ondernemen in het stadhuis aan de Nieuwe Steen 1 te Hoorn.

De stukken zijn daarnaast raadpleegbaar via de website van de gemeente (www.hoorn.nl).

Het bestemmingsplan richt zich op het gehele gebied van de binnenstad, inclusief het terrein van de schouwburg aan de Westerdijk, het Julianapark en het recreatiegebied Schellinkhouterdijk. Het nieuwe bestemmingsplan vervangt alle op dit moment geldende bestemmingsplannen voor het gebied.

Belanghebbenden kunnen beroep instellen tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Beroep kan worden ingesteld door een belanghebbende die een zienswijze tegen het bestemmingsplan naar voren heeft gebracht bij de gemeenteraad, tenzij een belanghebbende niet verweten kan worden dat hij/zij geen zienswijze heeft ingediend. Beroep kan voorts worden ingesteld door een belanghebbende die bezwaar heeft tegen de wijzigingen die bij de vaststelling in het bestemmingsplan zijn aangebracht.

Degene die beroep instelt kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening (schorsing) indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Als een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend wordt de werking van het besluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Hoorn, 21 oktober 2009

Naar boven