stcrt-2009-15741-001.png MER-beoordeling Recreatiepark Nieuwvliet-Bad

Ballast Nedam heeft op 27 juli 2009 een aanmeldingsnotitie MER(milieueffectrapportage)-beoordeling ingediend voor de ontwikkeling van een deel van de Baanstpolder voor recreatieve doeleinden. De ontwikkeling maakt de bouw van 165 recreatieverblijven mogelijk op een perceel van ruim 16 hectare, gelegen tussen de Baanstpoldersedijk en de St. Bavodijk. Deze ontwikkeling is in strijd met het van kracht zijnde bestemmingsplan, maar past binnen het Gebiedsplan ‘Natuurlijk Vitaal’. Het bestemmingsplan zal herzien worden.

Voordat de procedure voor het bestemmingsplan wordt gestart, moet op grond van de Wet milieubeheer, art. 7.8 lid 5 en het Besluit milieueffectrapportage beoordeeld worden of voor de voorgenomen activiteit een milieueffectrapport (MER) noodzakelijk is.

Op 24 september 2009 heeft de gemeenteraad, na toetsing van de aanmeldingsnotitie, geoordeeld dat het opstellen van een MER niet noodzakelijk is, omdat de voorgenomen activiteit geen belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu zal hebben, dan wel niet zal leiden tot bijzondere omstandigheden als bedoeld in artikel 7.8b vierde lid van de Wet milieubeheer. Het besluit van de gemeenteraad en de bijbehorende stukken liggen van 22 oktober tot en met 2 december 2009 tijdens openingstijden ter inzage op het gemeentehuis, sector Publiek, balie VROM, Raadhuisplein 1 te Oostburg.

Het besluit van de gemeenteraad is op grond van artikel 6.3 van de Algemene wet bestuursrecht aan te merken als een voorbereidingsbeslissing. Een eventuele zienswijze kan te zijner tijd kenbaar worden gemaakt in de bestemmingsplanprocedure. Tegen de beslissing kan alleen bezwaar worden gemaakt door belanghebbenden die daardoor rechtstreeks in hun belang getroffen worden. Deze belanghebbenden kunnen binnen de termijn dat het besluit met bijlagen ter visie ligt hiertegen een bezwaarschrift indienen. Het bezwaarschrift moet worden gericht aan de gemeenteraad, Postbus 27, 4500 AA Oostburg.

Degene die een bezwaarschrift heeft ingediend kan bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage een verzoek indienen om een voorlopige voorziening te treffen. Voor de behandeling van dit verzoek wordt griffierecht geheven.

Gemeente Sluis

Postbus 27, 4500 AA Oostburg

Tel. 0117-457 000

e-mail info@gemeentesluis.nl

website www.gemeentesluis.nl

Oostburg, 21 oktober 2009

J.F. Sala,

burgemeester.

M.M.M.F. de Schwartz,

wnd. secretaris.

Naar boven