stcrt-2009-15657-001.png Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan ‘Akkerwinde’ en vaststelling hogere waarden Wet geluidhinder

Bestemmingsplan ‘Akkerwinde’

Burgemeester en wethouders van de gemeente Landerd maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 8 oktober 2009 het bestemmingsplan ‘Akkerwinde’ gewijzigd heeft vastgesteld. Het bestemmingsplan ‘Akkerwinde’ beoogd de bouw van circa 180 woningen op een uitbreidingslocatie aan de zuidkant van Schaik in juridisch-planologisch opzicht mogelijk te maken. Het gebied waarop het bestemmingsplan betrekking heeft wordt globaal begrensd door:

  • Aan de zuidzijde door De Louwstraat;

  • Aan de westzijde door woningen gelegen aan de Schutsboomstraat;

  • Aan de oostzijde door bedrijven gelegen aan het Industriepark;

  • Aan de noordzijde door bestaand woongebied gelegen aan de straten Bolderik, Andoorn, Akkerwinde en Melde.

Ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan zijn de volgende wijzigingen in de regels en op de verbeelding (plankaart) van het bestemmingsplan aangebracht. Het betreft vier wijzigingen:

  • 1. toevoegen van een uit te werken bestemming

    Het oostelijke deel van het plangebied is gewijzigd van een gebied met een directe bouwtitel naar een uit te werken woongebied;

  • 2. opnemen van de kavels hoek Akkerwinde-De Louwstraat Er is overeenstemming over het kostenverhaal met de eigenaren van deze kavels en daarom zijn deze kavels in het plangebied opgenomen;

  • 3. wijziging van de situatie nabij het perceel Bolderik 36

    Om gedeeltelijk tegemoet te komen aan een ingediende zienswijze is besloten om de plangrens 5 meter te verleggen;

  • 4. geringe aanpassing meest westelijk gelegen bestemmingsvlak

    Bij de nadere uitwerking van de bouwplannen in dit bestemmingsvlak is gebleken dat een kleine aanpassing van de bestemmingsgrens nodig is. De verbeelding (plankaart) is hierdoor enigszins gewijzigd ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan.

Hogere waarde Wet geluidhinder

Burgemeester en wethouders van Landerd hebben op 29 september 2009 besloten om hogere waarden in het kader van de Wet geluidhinder te verlenen. De hogere grenswaarden hebben betrekking op de toekomstige geluidsbelasting van een aantal nieuw te realiseren woningen aan de De Louwstraat die zijn gepland in het plangebied van bestemmingsplan ‘Akkerwinde’. Overeenkomstig artikel 110 van de Wet geluidhinder ligt het besluit voor de vaststelling van de hogere grenswaarden gelijktijdig met het bestemmingsplan ter inzage.

Terinzagelegging en indienen beroepsschrift

Het vastgestelde bestemmingsplan, het vaststellingsbesluit, de zienswijzennota en het besluit vaststelling hogere waarden liggen met de bijbehorende stukken met ingang van 22 oktober 2009 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage op het gemeentehuis Landerd, afdeling VROM, Kerkstraat 39 te Zeeland. Het gemeentehuis is op werkdagen geopend van 09:00 uur tot 12:00 uur.

Het vastgestelde bestemmingsplan en het besluit vaststelling hogere waarden zijn ook te raadplegen via de internetsite van de gemeente Landerd (http://www.landerd.nl).

Gedurende bovengenoemde termijn van zes weken kan tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan alsmede tegen het besluit tot vaststelling hogere waarden beroep worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag door:

  • een belanghebbende die tijdig een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan naar voren heeft gebracht bij de gemeenteraad;

  • een belanghebbende die kan aantonen dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze naar voren te brengen tegen het ontwerpbestemmingsplan of het ontwerp besluit tot vaststelling van hogere waarden Wet geluidhinder;

  • een belanghebbende die bezwaar heeft tegen de wijzigingen die de gemeenteraad bij de vaststelling in het bestemmingsplan heeft aangebracht.

Tegelijkertijd kan binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. De werking van het besluit van de gemeenteraad wordt dan in ieder geval opgeschort tot de beslissing door de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak op dat verzoek is genomen.

21 oktober 2009

Naar boven