stcrt-2009-15566-001.png Vooraankondiging bestemmingsplannen gemeente Muiden

Burgemeester en wethouders van de gemeente Muiden maken, ter voldoening aan het in artikel 1.3.1. van het Besluit ruimtelijke ordening (Bro) gestelde, bekend dat zij (partiële herziening van) bestemmingsplannen voorbereiden voor :

  • Kern Muiderberg;

  • Kern Muiden;

  • Landelijk Gebied;

  • Dijkweg 2;

  • Warmtetransportleiding Centrale Diemen–Almere Poort;

  • Fort - H;

  • Naarderstraatweg 3 Muiderberg

De vigerende bestemmingsplannen in Muiderberg, bestaande uit Kern Muiderberg, Buijtendijke en Nabij Kocherbos, worden in het kader van de actualisatie van de bestemmingsplannen in de gemeente Muiden samengevoegd tot één bestemmingsplan Muiderberg en is conserverend van aard. Het voorontwerp heeft reeds ter inzage gelegen, waarbij eenieder in de gelegenheid is gesteld daarover zijn zienswijze kenbaar te maken.

Het ontwerpbestemmingsplan Muiderberg zal in het laatste kwartaal van 2009 gedurende zes weken ter inzage worden gelegd waarbij eenieder zienswijzen kan indienen.

De vigerende bestemmingsplannen in Muiden, bestaande uit Vesting Muiden, Mariahoeve, Zuidwest en Noordwest, worden in het kader van de actualisatie van de bestemmingsplannen in de gemeente Muiden samengevoegd tot een bestemmingsplan Stad Muiden en is conserverend van aard. Het voorontwerp bestemmingsplan Stad Muiden zal in het eerste kwartaal van 2010 gedurende zes weken ter inzage worden gelegd waarbij eenieder zijn zienswijze kan inbrengen.

Het vigerende bestemmingsplan Landelijk Gebied wordt geactualiseerd en is conserverend van aard. Het voorontwerp zal in het tweede kwartaal van 2010 gedurende zes weken voor inspraak ter inzage worden gelegd waarbij eenieder zijn zienswijze kan inbrengen.

Het voorontwerp en ontwerp voor het bestemmingsplan Dijkweg 2 (partiële herziening Landelijk Gebied) hebben beide gedurende zes weken ter inzage gelegen voor inspraak. Door de partiële herziening wordt op verzoek de mogelijkheid gecreëerd voor het realiseren van een woning en wordt het bestaande bouwvlak wegbestemd.

Het voorontwerp warmtetransportleiding Centrale Diemen–Almere Poort betreft een verzoek van NUON om de realisatie van twee stalen warmtetransportleidingen met een binnendiameter van 50 centimeter mogelijk te maken en is een partiële herziening van het bestemmingsplan Landelijk Gebied. Het voorontwerp ligt vanaf 24 september 2009 gedurende zes weken ter inzage voor inspraak. Eenieder wordt in de gelegenheid gesteld zijn zienswijze tegen het voorontwerp in te brengen.

Het voorontwerp Fort - H betreft een verzoek voor de herinrichting van het betreffende gebied en behelst de uitbreiding van de bestaande opstal, een uitbreiding met een sloepenhaven en het verplaatsen en uitbreiden van het bestaande parkeerterrein. Het voorontwerp is een partiële herziening van het bestemmingsplan Vesting Muiden en zal in het laatste kwartaal van 2009 gedurende zes weken ter inzage worden gelegd voor inspraak. Eenieder zal in de gelegenheid worden gesteld hiertegen zijn zienswijze in te brengen.

Voor het perceel Naarderstraatweg 3 te Muiderberg wordt op verzoek een partiële herziening van het bestemmingsplan Landelijk Gebied voorbereid. Het betreft het mogelijk maken van de bouw van een opslagloods voor materieel bij een bestaande woning. Het voorontwerp zal in het eerste kwartaal van 2010 gedurende zes weken ter inzage worden gelegd. Eenieder wordt dan in de gelegenheid gesteld zijn zienswijze hierover kenbaar te maken.

Advies

Conform artikel 1.3.1 lid 2 sub c wordt nog vermeldt dat er geen onafhankelijke instantie, anders dan de wettelijke overlegpartners conform artikel 3.1.1 Bro, in de gelegenheid wordt gesteld advies over genoemde voornemens uit te brengen.

Ter inzage

De voorontwerpen en ontwerpen van de onderscheidene bestemmingsplannen zijn c.q. zullen worden gepubliceerd in WeesperNieuws, op de publicatieborden van de gemeente en op de gemeentelijke website www. Muiden.nl. De ontwerpbestemmingsplannen zijn c.q. worden tevens in de Staatscourant gepubliceerd. De ter inzage legging van alle plannen geschiedt in het Gemeentehuis van Muiden (Het Anker 2 te Muiden). De openingstijden van het Gemeentehuis zijn maandag tot en met vrijdag van 8.30 uur tot 12.30 uur. Voor meer informatie over deze vooraankondiging kunt u contact opnemen met de afdeling Gebieds- en Beheerzaken van de Gemeente Muiden (telefoonnummer 0294-210210).

Burgemeester en wethouders van Muiden.

Naar boven