stcrt-2009-15565-001.png Bekendmaking ogv Wet voorkeursrecht gemeenten (Wvg) gemeente Muiden

Aanwijzing

Burgemeester en wethouders van de gemeente Muiden maken, ter voldoening aan het in artikel 7 van de Wet voorkeursrecht gemeenten (Wvg) gestelde, bekend dat de Raad op 17 september 2009 percelen heeft aangewezen in Muiderberg-Oost als gronden waarop de artikelen 10–24, 26 en 27 van de Wvg van toepassing zijn.

De aanwijzing vindt haar grondslag in artikel 4 van de Wvg en heeft als planologische basis de op 17 september 2009 door de raad vastgestelde structuurvisie Locatie Muiderberg-Oost. De percelen zijn nader aangewezen op de bij de structuurvisie behorende kaart en lijst van aangewezen percelen. Conform artikel 7 Wvg treedt het besluit tot aanwijzing in werking de dag na publicatie in de Staatscourant waarin de terinzage legging bekend is gemaakt. Het besluit tot aanwijzing vervalt van rechtswege drie jaar na vaststelling van die visie, tenzij vóór dat tijdstip een bestemmingsplan of projectbesluit is vastgesteld.

Aanbiedingsplicht

Door het besluit tot aanwijzing van de percelen gelegen in het Muiderberg-Oost als gronden waarop een voorkeursrecht is gevestigd en publicatie in de Staatscourant wordt onder andere de aanbiedingsplicht als bedoeld in artikel 10 lid 1 van de Wvg van toepassing verklaard, die in houdt dat de eigenaren en/of zakelijk gerechtigden van de in het besluit aangewezen gronden, wanneer zij hun recht willen verkopen en leveren, dit eerst aan de gemeente Muiden te koop moeten aanbieden alvorens verkoop aan anderen mogelijk is.

Bezwaar en voorlopige voorziening

Op het besluit van de raad om de percelen gelegen in het plangebied Muiderberg-Oost aan te wijzen als gronden waarop het voorkeursrecht is gevestigd, is de rechtsbescherming die de Algemene wet bestuursrecht biedt van toepassing. Dit houdt in dat belanghebbenden gedurende zes weken na de dag van publicatie in de Staatscourant tegen dit besluit een bezwaarschrift kunnen indienen. In het ondertekende bezwaarschrift moet worden opgenomen: de naam en het adres van de belanghebbende, de datum, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht en de gronden van het bezwaar (de motivering). Het bezwaarschrift dient te worden gericht aan de raad van Muiden, Postbus 3, 1398 ZG Muiden.

Indien bezwaar wordt gemaakt tegen het besluit bestaat tevens de mogelijkheid om de Voorzieningenrechter van de rechtbank Amsterdam te verzoeken om een voorlopige voorziening te treffen. De Voorzieningenrechter zal de verzoeker alleen ontvankelijk verklaren indien daarbij een spoedeisend belang kan worden aangetoond.

Ter inzage

Het besluit op basis waarvan het voorkeursrecht is gevestigd en de daarbij behorende stukken (de lijst van aangewezen percelen en de kadastrale tekening) liggen, vanaf de dag na publicatie in de Staatscourant, gedurende zes weken tijdens kantooruren ter inzage in het Gemeentehuis (Het Anker 2 te Muiden). De openingstijden van het Gemeentehuis zijn maandag tot en met vrijdag van 8.30 uur tot 12.30 uur. Voor een afspraak buiten de aangegeven tijden kan contact worden opgenomen met het Gemeentehuis in Muiden (telefoonnummer 0294-210210).

Burgemeester en wethouders van Muiden.

Naar boven