stcrt-2009-15487-001.png Gewijzigd vastgesteld projectbesluit en verlening bouwvergunning 1e fase ten behoeve van bedrijfspand Fortune hot drinks bv (Olof Palmelaan) ter inzage

Burgemeester en wethouders van Zoetermeer maken ingevolge artikel 3.11 juncto artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend, dat zij op 22 september 2009 het projectbesluit (ex artikel 3.10 Wro) ten behoeve van de realisering van een bedrijfspand voor Fortune hot drinks bv op een perceel aan de Olof Palmelaan gewijzigd hebben vastgesteld. Daarbij is besloten om op grond van artikel 6.12 Wro geen exploitatieplan vast te stellen. Tevens hebben burgemeester en wethouders de bouwvergunning 1e fase voor dit bedrijfspand verleend. Het projectbesluit en de bouwvergunning 1e fase met bijbehorende stukken liggen met ingang van 16 oktober 2009 gedurende zes weken voor iedereen ter inzage op het Publieksplein in de centrale hal van het Stadhuis.

Toelichting

Fortune hot drinks bv is voornemens een nieuw bedrijfspand te realiseren op een perceel aan de Olof Palmelaan (ongenummerd) te Zoetermeer. Het perceel ligt gedeeltelijk in het bestemmingsplan Oosterheem 2000, zoals herzien bij het bestemmingsplan 1e partiële herziening Oosterheem 2003 en gedeeltelijk in het bestemmingsplan Oosterheem-HSL Zuid (1999). De voorgenomen ontwikkeling is in strijd met deze bestemmingsplannen. Om deze ontwikkeling mogelijk te maken hebben burgemeester en wethouders voor de bouw van een bedrijfspand voor Fortune hot drinks bvhet projectbesluit gewijzigd vastgesteld. Tevens hebben zij hiervoor de bouwvergunning 1e fase verleend.

De wijzigingen betreffen het aanvullen van de ruimtelijke onderbouwing behorende bij het projectbesluit naar aanleiding van een ingediende zienswijze. Daarnaast is het projectbesluit aangevuld met een overweging aangaande het afzien van het vaststellen van een exploitatieplan.

Indienen van beroep bij de Rechtbank ’s-Gravenhage

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan er beroep worden ingesteld bij de Rechtbank 's-Gravenhage, Sector Bestuursrecht, door:

  • een belanghebbende die tijdig een zienswijze tegen het ontwerpprojectbesluit en de ontwerpbouwvergunning 1e fase Fortune hot drinks bv bij het college van burgemeester en wethouders naar voren heeft gebracht;

  • een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij of zij niet overeenkomstig artikel 3.11 juncto artikel 3.8 Wro juncto afdeling 3.4 Algemene wet bestuursrecht tijdig een zienswijze naar voren heeft gebracht tegen het ontwerpprojectbesluit en de ontwerpbouwvergunning 1e fase Fortune hot drinks bv;

  • een belanghebbende tegen de wijzigingen die het college van burgemeester en wethouders heeft aangebracht bij de vaststelling van het projectbesluit ten opzichte van het ontwerpprojectbesluit.

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan er door belanghebbenden beroep worden ingesteld tegen het besluit om op grond van artikel 6.12 Wro geen exploitatieplan vast te stellen bij de Rechtbank ’s-Gravenhage.

Beroepschriften moeten worden gericht aan Rechtbank ’s-Gravenhage, Sector Bestuursrecht, Postbus 20302, 2500 EH Den Haag.

Verzoek om voorlopige voorziening

Degene die beroep heeft ingesteld kan een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzieningenrechter van de Rechtbank ’s-Gravenhage, Sector Bestuursrecht. Het besluit treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, tenzij gedurende die termijn naast het instellen van beroep ook een voorlopige voorziening is gevraagd. In dat geval treedt het besluit niet in werking tot op dat verzoek is beslist.

Het verzoek om voorlopige voorziening moet worden gericht aan de voorzieningenrechter van de Rechtbank ’s-Gravenhage, Sector Bestuursrecht, Postbus 20302, 2500 EH Den Haag.

Informatie

Heeft u naar aanleiding van deze publicatie een vraag of wilt u genoemde stukken inzien, dan kunt u terecht op het Publieksplein in de centrale hal van het Stadhuis, Stadhuisplein 1, Zoetermeer.

Het Publieksplein is geopend op werkdagen van 9.00 uur tot 17.00 uur en op vrijdag aansluitend tot 19.30 uur. Voor het maken van een afspraak of een mondelinge toelichting kunt u bellen naar nummer 14 079.

Deze publicatie, het projectbesluit en de bouwvergunning 1e fase met bijbehorende stukken zijn ook digitaal raadpleegbaar op de website van de gemeente Zoetermeer, www.zoetermeer.nl.

Zoetermeer, 15 oktober 2009

Burgemeester en wethouders van Zoetermeer,

de secretaris,

J. Dijkstra.

De burgemeester,

J.B. Waaijer.

Naar boven