Vastgesteld bestemmingsplan ‘Centrumrand Oost’ Schagen

Burgemeester en wethouders maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 29 september 2009 het bestemmingsplan ‘Centrumrand Oost’ gewijzigd heeft vastgesteld. De wijzigingen hebben alleen betrekking op tekstuele verbeteringen in de toelichting van het bestemmingsplan.

Het bestemmingsplan heeft tot doel een planologische regeling te scheppen voor het herinrichten van wegen aan de oostkant van het centrum in Schagen om een veilige en kwalitatieve verkeerssituatie te creëren zoals vastgelegd in de Structuurvisie 2005. Belangrijkste redenen voor het wijzigen van de verkeerssituatie zijn het verbeteren van de verkeersveiligheid en de bereikbaarheid, het beperken van de verkeersoverlast, het stimuleren van het gebruik van de fiets van en naar het centrum en het verbeteren van de uitstraling van het gebied.

Het plangebied (en de herinrichting) heeft geheel of gedeeltelijk betrekking op de volgende wegen: Langestraat, Christoffelhof, Beethovenlaan, Sweelinckstraat, Thorbeckestraat (kruispunt Nieuwe Laagzijde), Diepenbrockstraat, Van Renesstraat, spoorwegovergang Hoep en bij de genoemde wegen aansluitende openbare gronden en water.

Het bestemmingsplan ligt met ingang van 15 oktober 2009 gedurende een termijn van zes weken voor een ieder ter inzage in het gemeentehuis, Laan 19 te Schagen, bij Bouwzaken op werkdagen van 8.15–12.00 uur en ’s middags op afspraak.

Het bestemmingsplan bestaat uit een plankaart/verbeelding en planregels en gaat vergezeld van een toelichting met bijlagen. De stukken zijn digitaal te raadplegen via de gemeentelijke website: www.schagen.nl, rubriek: beleid en plannen, onder bestemmingsplannen, klikken op: bestemmingsplannen in voorbereiding.

Binnen genoemde periode van 6 weken kunnen de volgende belanghebbenden beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State:

  • a. belanghebbenden die tijdig bij de gemeenteraad een zienswijze naar voren hebben gebracht;

  • b. belanghebbenden die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest om een zienswijze naar voren te brengen;

  • c. belanghebbenden die beroep instellen tegen de wijzigingen die de gemeenteraad bij de vaststelling heeft aangebracht.

Het beroep dient te worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de genoemde termijn van terinzagelegging. Het instellen van beroep schorst de werking van het besluit niet. Degenen die beroep hebben ingesteld kunnen verzoeken om een voorlopige voorziening. Een verzoek om een voorlopige voorziening moet worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Indien binnen de termijn een dergelijk verzoek is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Schagen, 14 oktober 2009

Naar boven