Bestemmingsplan Noord 158 Schagen

Burgemeester en wethouders van Schagen maken overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 29 september 2009 het bestemmingsplan Noord 158 gewijzigd heeft vastgesteld.

Het bestemmingsplan betreft het mogelijk maken van de bouw van twee zelfstandige woningen op het perceel Noord 158.

De raad heeft bij de vaststelling wijzigingen aangebracht met betrekking tot de planregels en de toelichting. De belangrijkste wijziging betreft het wijzigen van de in het ontwerp bestemmingsplan voorziene uitbreidingsmogelijkheid van de bestaande woning in het mogen realiseren van twee zelfstandige woningen. Deze wijziging heeft geen gevolgen voor het bouwvolume, de uiterlijke verschijningsvorm en de ruimtelijke beleving van het bouwvoornemen.

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan Noord 158 ligt met ingang van 15 oktober 2009 gedurende zes weken ter inzage bij de werkeenheid Bouwzaken in het gemeentehuis, Laan 19 te Schagen. U kunt het plan inzien op werkdagen van 8.15 uur–12.00 uur en ’s middags alleen op afspraak.

Het bestemmingsplan met bijbehorend raadsvoorstel en -besluit is ook in te zien op de website van de gemeente www.schagen.nl

Gedurende de periode van ter inzage ligging (tot en met 18 november 2009) kan tegen het besluit van de gemeenteraad beroep worden ingesteld door:

  • degenen die eerder een ontvankelijke zienswijze hebben ingediend;

  • belanghebbenden die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest binnen de daartoe gestelde termijn een ontvankelijke zienswijze in te dienen;

  • belanghebbenden, alleen voor zover het betreft de wijzigingen die bij de vaststelling in het bestemmingsplan zijn aangebracht.

In alle gevallen geldt dat het beroepschrift binnen de bovengenoemde termijn moet worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA, ’s-Gravenhage.

Het bestemmingsplan Noord 158 treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn, tenzij binnen deze termijn in samenhang met het beroepschrift tevens een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Schagen, 14 oktober 2009

Naar boven