stcrt-2009-15440-001.png Ontwerpbestemmingsplan De Hazenberg/Rhienderen Noord

Burgemeester en Wethouders van de gemeente Brummen maken bekend, gelet op artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro), dat met ingang van donderdag 15 oktober 2009 het ontwerpbestemmingsplan ‘De Hazenberg/Rhienderen Noord’ ter inzage ligt.

Het plangebied bestaat uit twee deelgebieden, die zich ten westen en noorden van de kern Brummen bevinden. Het eerste deelgebied betreft het bedrijventerrein De Hazenberg en het aangrenzende sportpark De Hazenberg en wordt globaal begrensd door de spoorlijn Arnhem-Zutphen, de L.R. Beijnenlaan, de Hazenberg en landgoed Rhienderstein. Het tweede deelgebied betreft het bedrijventerrein Rhienderen Noord, dat het meest noordelijk deel van de kern Brummen vormt. Dit gebied wordt globaal begrensd door de Zutphensestraat, de Becker’s Sonsstraat, de spoorlijn Arnhem–Zutphen en de Rhienderensebeek.

Het ontwerpbestemmingsplan ‘De Hazenberg/Rhienderen Noord’ voorziet in een actuele bestemmingsplanregeling voor de bedrijventerreinen van Brummen en is bindend voor zowel burgers als overheid. Hiermee worden verschillende verouderde bestemmingsplannen vervangen door een nieuw bestemmingsplan met meer eenduidige regels. Het ontwerpbestemmingsplan regelt het gebruik van gronden, welke bouwmogelijkheden er zijn en de gebruiksmogelijkheden van de gebouwen. Tevens worden de rechten van de bewoners, ondernemers en overige grondgebruikers vastgelegd.

Inzagetermijn

Het ontwerpbestemmingsplan ‘De Hazenberg/Rhienderen Noord, met bijbehorende stukken, ligt van donderdag 15 oktober tot en met donderdag 26 november 2009 gedurende een termijn van zes weken, tijdens openingstijden, ter inzage bij de balie van het team Frontoffice & Vergunningen. Het ontwerpbestemmingsplan ‘De Hazenberg/Rhienderen Noord’ is tevens digitaal in te zien op de website www.brummen.nl (onder ‘plannen en projecten’).

Zienswijzen

Tijdens de inzagetermijn kan eenieder een schriftelijke of een mondelinge zienswijze indienen bij de gemeenteraad van Brummen, Postbus 5, 6970 AA Brummen. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met mevrouw M. Peters van het team VROM, tel. (0575) 56 82 18.

Naar boven