stcrt-2009-15438-001.png Voorbereidingsbesluit ’s-Gravenhout & Kalisbuurt

Burgemeester en wethouders van Pijnacker-Nootdorp maken ingevolge het bepaalde in artikel 3.7 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering 24 september 2009 heeft besloten te verklaren dat een herziening van het bestemmingsplan ‘’s-Gravenhout & Kalisbuurt’ wordt voorbereid. Het plangebied wordt (globaal) gevormd door de woonwijk ’s-Gravenhout, de gebieden Kruisweg Ia/Ib en de Geerweg en directe omgeving.

Het voorbereidingsbesluit bestaat uit twee delen:

  • Een aangepaste redactie van de aanlegvergunningsstelselbepalingen in het bestemmingsplan ‘’s-Gravenhout & Kalisbuurt’, omdat de redactie van het desbetreffende voorschrift naar het oordeel van het provinciebestuur onvoldoende waarborgen biedt voor de bescherming van eventueel aanwezige archeologische waarden.

  • De correctie van een aantal bouwvlakken. Dat zijn vlakken op de plankaart waarbinnen de hoofdgebouwen zijn gebouwd of nog gebouwd mogen worden. Het op onjuiste wijze opnemen van deze bouwvlakken zou ertoe kunnen leiden dat in sommige gevallen eigenaren onevenredig voordeel hebben ten opzichte van anderen die als gevolg ervan een onevenredig nadeel zouden hebben, hetgeen uiteraard nimmer de bedoeling is geweest.

Door het voorbereidingsbesluit kunnen in voorkomende gevallen ongewenste ontwikkelingen worden tegenhouden. Het voorbereidingsbesluit geldt voor één jaar, maar de werking die ervan uitgaat, wordt overgenomen door het bestemmingsplan als binnen het jaar dat het voorbereidingsbesluit geldt een ontwerpbestemmingsplan ter inzage wordt gelegd.

Het voorbereidingsbesluit treedt met ingang van 15 oktober 2009 in werking en ligt vanaf die datum voor de duur van zes weken, met bijbehorende tekening voor een ieder ter inzage bij de informatiebalie van het gemeentekantoor in Pijnacker.

Pijnacker-Nootdorp, 14 oktober 2009

J.P.R. Woudstra,

secretaris.

F.H. Buddenberg,

burgemeester.

Naar boven