stcrt-2009-15421-001.png Ontwerpbestemmingsplan De Mik 2009, Bilwijkerweg 10–12,

Burgemeester en wethouders van Vlist maken, ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht, bekend dat met ingang van woensdag 14 oktober 2009 tot en met 24 november 2009 in het gemeentekantoor in Stolwijk, bezoekadres Dorpsplein 8 in Stolwijk, gedurende zes weken voor eenieder het ontwerpbestemmingsplan ‘De Mik 2009’ (Bilwijkerweg 10–12) + bijbehorende bijlagen/onderzoeksrapporten ter inzage ligt. Het ontwerpbestemmingsplan bestaat uit een toelichting, een kaart en de regels. De bijlagen bestaan uit: akoestisch rapport, flora en fauna onderzoek, zakelijke beschrijving van de inhoud van de overeenkomst locatie ‘De Mik 2009’, de zakelijke inhoud van de exploitatieovereenkomst en het rapport Risicoanalyse inzake planschade. Tevens ligt ter inzage het conceptbesluit om geen exploitatieplan vast te stellen.

In het ontwerpbestemmingsplan De Mik 2009 worden, op voorwaarde van sloop van de bestaande kassen en bedrijfsgebouwen, 6 nieuwe woningen mogelijk gemaakt op de locatie van het kassencomplex aan de Bilwijkerweg 10–12.

Het ontwerpbestemmingsplan De Mik 2009 + bijlagen kan ook worden bekeken op de website van de gemeente Vlist: www.gemeentevlist.nl. De receptie van het gemeentekantoor is geopend van maandag tot en met vrijdag van 08.30u tot 12.30u en op woensdag ook nog van 13.00u tot 16.00u.

Ontwerpbesluit geen exploitatieplan vaststellen

Er hoeft op grond van artikel 6.12 lid 2 Wet ruimtelijke ordening geen exploitatieplan voor het (ontwerp)bestemmingsplan De Mik 2009 te worden vastgesteld. De gemeente heeft namelijk een exploitatieovereenkomst gesloten met de ontwikkelaars waardoor het verhaal van de kosten van de grondexploitatie over de in het bestemmingsplan begrepen gronden anderszins is verzekerd, het bepalen van een tijdvak of fasering als bedoeld in artikel 6.13, eerste lid onder c 4 onderscheidenlijk 5, niet noodzakelijk is en het stellen van eisen, regels of een uitwerking van regels als bedoeld in artikel 6.13 tweede lid, onderscheidenlijk b, c of d niet noodzakelijk is. Op het ontwerpbesluit om geen exploitatieplan vast te stellen is Afdeling 3.4 Algemene wet bestuursrecht van toepassing. Het ontwerpbesluit ligt gedurende voornoemde periode ter inzage in het gemeentehuis aan het Dorpsplein 8 in Stolwijk.

Exploitatieovereenkomst

Van het sluiten van voornoemde exploitatieovereenkomst geven burgemeester en wethouders thans kennis op grond van artikel 6.24 lid 3 Wet ruimtelijke ordening. De zakelijke inhoud van de exploitatieovereenkomst ligt tevens bij de ter inzage stukken.

Gedurende de genoemde termijn van terinzageligging kan eenieder naar keuze schriftelijk of mondeling een zienswijze (een gemotiveerde reactie) over het ontwerpbestemmingsplan De mik 2009 en/of het conceptbesluit om geen exploitatieplan vast te stellen naar voren brengen bij de gemeenteraad, postbus 51, 2820 AB Stolwijk. Voor nadere informatie of het maken van een afspraak omtrent het naar voren brengen van een mondelinge zienswijze kan contact worden opgenomen met de heer R. Huizinga van het team ROC, telefoonnummer 0182-348565, e-mailadres: r.huizinga@gem-vlist.nl).

Naar boven