stcrt-2009-15418-001.png Bestemmingsplan De Veldegge, fase 1 De Enk ongewijzigd vastgesteld

Burgemeester en wethouders van de gemeente Raalte maken bekend dat de raad van de gemeente Raalte bij besluit van 24 september 2009 het bestemmingsplan De Veldegge, fase 1 De Enk ongewijzigd heeft vastgesteld.

Het plan heeft betrekking op het gebied dat globaal wordt begrensd door de bebouwing langs de Johannalaan en enkele kavelgrenzen in het westen, in het zuiden door de Holterweg, in het oosten door de Veldeggerweg en in het noorden door de rondweg. De gronden zijn nu overwegend in gebruik ten behoeve van de agrarische functie. Dit bestemmingsplan regelt de juridisch-planologische mogelijkheid om in het zuidelijk deel (grenzend aan de Holterweg) een uitbreiding van Heeten te realiseren met circa 100 woningen. Het noordelijk deel (grenzend aan de rondweg) krijgt de agrarische bestemming.

Bij de vaststelling van het bestemmingsplan zijn geen wijzigingen aangebracht ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan. Het bestemmingsplan met vaststellingsbesluit liggen vanaf donderdag 15 oktober 2009gedurende 6 weken ter inzage in de informatiehoek van het gemeentehuis, Zwolseweg 16 in Raalte. Het bestemmingsplan met vaststellingsbesluit zijn tevens elektronisch te raadplegen op de website van de gemeente Raalte onder Actueel/Bekendmakingen/Ruimtelijke ordening.

Op het ontwerpbestemmingsplan zijn geen zienswijzen ingediend. Gedurende eerder genoemde termijn kunnen belanghebbenden die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest een zienswijze in te dienen op het ontwerpbestemmingsplan beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt in werking. Indien gedurende de beroepstermijn met betrekking tot het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak een verzoek om voorlopige voorziening is gedaan, wordt de werking van het besluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Naar boven