stcrt-2009-15408-001.png Vastgestelde bestemmingsplannen Herziening bestemmingsplan Landelijk gebied west, perceel Nieuwdorperweg 26, De Groendijck 39, Waarder, Laageind 18 en 18a, Driebruggen en Partiële herziening van het bestemmingsplan Plassen, Natuur- en Weidegebieden, locatie ’s Gravenbroekseweg 75, Reeuwijk

Burgemeester en wethouders maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat de gemeenteraad in haar vergadering van 5 oktober 2009 de volgende bestemmingsplannen (gewijzigd) heeft vastgesteld.

‘Herziening bestemmingsplan Landelijk gebied west, perceel Nieuwdorperweg 26’

Dit bestemmingsplan voorziet in de mogelijkheid om een schuur te bouwen met een hogere nokhoogte dan in het geldende bestemmingsplan is toegestaan. Hiervoor wordt circa 1000 m2 aan bebouwingsmogelijkheid ingeleverd.

‘De Groendijck 39, Waarder’

Dit bestemmingsplan voorziet in de nieuwbouw van twee (burger)woningen. Ter compensatie worden op het perceel bestaande schuren gesloopt. De bestaande monumentale boerderij blijft staan.

‘Laageind 18 en 18a, Driebruggen’

Dit bestemmingsplan voorziet in de wijziging van de bestemming van het perceel Laageind 18 en 18a van ‘Agrarische doeleinden, grondgebonden veehouderij’ naar ‘Bedrijf’. Deze bestemmingswijziging is nodig ten behoeve van de vestiging van een rietdekkerbedrijf op het perceel.

‘Partiële herziening van het bestemmingsplan Plassen, Natuur- en Weidegebieden, locatie ’s Gravenbroekseweg 75, Reeuwijk’ (gewijzigd vastgesteld)

Het bestemmingsplan voorziet in de verplaatsing van de bouwstede voor een woning op het perceel ’s Gravenbroekseweg 75.

Het vastgestelde bestemmingsplan is gewijzigd ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan dat eerder ter inzage heeft gelegen. De wijziging heeft betrekking op het toestaan van een kelder onder de woning. Conform gemeentelijk beleid is in het bestemmingsplan is regeling opgenomen dat de maximaal toegestane bebouwingsoppervlakte van (zomer)woningen ten behoeve van ondergrondse bebouwing met maximaal 25% mag worden overschreden tot een maximum van 15 m2.

De (gewijzigde) vastgestelde bestemmingsplannen liggen vanaf 15 oktober 2009 gedurende zes weken ter inzage in het gemeentehuis, Raadhuisweg 3 te Reeuwijk-brug.

Tevens staan de bestemmingsplannen op de gemeentelijke website (www.reeuwijk.nl).

Gedurende bovengenoemde termijn kunnen belanghebbenden die tijdig zienswijzen bij de raad hebben ingediend, alsmede belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijzen hebben ingediend, beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Aangezien de gemeenteraad bij de vaststelling van het bestemmingsplan ‘Partiële herziening van het bestemmingsplan Plassen, Natuur- en Weidegebieden, locatie ’s Gravenbroekseweg 75, Reeuwijk’ wijzigingen heeft aangebracht ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan, kan iedereen gedurende bovengenoemde termijn tegen de wijzigingen beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Als u beroep instelt, kunt u verzoeken om een voorlopige voorziening. Dit verzoek richt u aan de voorzieningenrechter van voornoemde afdeling.

Het besluit tot vaststelling treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt tenzij toepassing wordt gegeven aan het zesde lid van artikel 3.8 Wro of om een voorlopige voorziening wordt gevraagd.

Reeuwijk, 14 oktober 2009

Naar boven