stcrt-2009-15403-001.png Ter inzage Bestemmingsplan Oudehaske, Fietspad Badweg Fase 2

Burgemeester en wethouders van de gemeente Skarsterlân maken op grond van artikel 3.8 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening (Wro) bekend dat de gemeenteraad op 30 september 2009 het bestemmingsplan Oudehaske, Fietspad Badweg Fase 2 ongewijzigd heeft vastgesteld. Het plan voorziet in een planologisch-juridische regeling voor het aanleggen van de tweede fase van het fietspad langs de Badweg, in het zuidelijke deel van het tracé tussen de kern Oudehaske en de Streek en het verleggen van de sloot in westelijke richting. Het fietspadgedeelte wordt aan de westkant van de Badweg aangelegd waarbij de sloot in westelijke richting wordt verschoven. Dit toekomstige fietspad (tweede fase) heeft een lengte van ong. 650 meter.

Met het oog op een zo snel mogelijke realisering bevat het plan de mogelijkheid om, op basis van artikel 3.4 van de Wro, ten behoeve van een snellere onteigeningsprocedure, die gedeelten grond (van het westelijk gelegen agrarisch perceel dat particulier eigendom is) aan te wijzen, waarvan het bezit voor de verwerkelijking van het bestemmingsplan in de naaste toekomst nodig wordt geacht. Ten aanzien van de onteigening van de benodigde grond is de onteigeningsprocedure apart in gang gezet.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan en het bestemmingsplan liggen met ingang van 16 oktober 2009 gedurende zes weken bij de centrale balie van het gemeentehuis Herema State 1 te Joure voor iedereen ter inzage. De planstukken zijn ook via de gemeentelijke website te raadplegen (www.skarsterlan.nl → Actueel → Lopende Projecten → Bestemmingsplannen in procedure).

Alleen belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest zienswijzen bij de gemeenteraad kenbaar te maken, kunnen binnen de hiervoor genoemde termijn van terinzageligging tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA ’s Gravenhage. De beroepstermijn vangt aan op 16 oktober 2009 en duurt zes weken. Het beroepschrift dient in tweevoud te worden ingezonden aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State; voor het in behandeling nemen van een beroepschrift is griffierecht verschuldigd.

Ingevolge artikel 3.8 lid 5 van de Wro treedt het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Tevens kan een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Indien dit gebeurt binnen de beroepstermijn treedt het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Voor het in behandeling nemen van het verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd (informatie over de beroepsprocedure vindt u ook op de internetsite van de Raad van State: www.raadvanstate.nl).

Joure, 14 oktober 2009

Burgemeester en wethouders van Skarsterlân,

burgemeester,

G.J. Kuiper.

Secretaris,

E. Blaauw.

Naar boven