stcrt-2009-15392-001.png Ontwerp bestemmingsplan artikel 3.1. Wro ‘Koppelleiding Oostelijk Flevoland – Noordoostpolder (9110)’

Burgemeester en wethouders van Dronten maken bekend dat het ontwerp bestemmingsplan ‘Koppelleiding Oostelijk Flevoland – Noordoostpolder (9110)’ ter inzage ligt. Het bestemmingsplan zal de aanleg van een aardgastransportleiding mogelijk maken van Swifterbant naar Emmeloord. Het tracé loopt over een lengte van circa 6 kilometer door de gemeente Dronten. Ten zuidoosten van Swifterbant sluit de leiding aan op een bestaand locatieschema van de Gasunie aan de Elandweg. Vanaf daar loopt de nieuwe leiding in noordelijke en westelijk richting langs de Elandweg. Daarna loopt de leiding in noordelijke richting langs de waterloop de Elandtocht. Tussen de Elandtocht en de Tarpanweg kruist de leiding de Ketelmeerdijk en wordt in een rechte lijn richting het noorden onder het Ketelmeer aangelegd. In het Ketelmeer ligt tevens de grens van de gemeente Dronten met de gemeente Noordoostpolder.

U kunt de desbetreffende stukken van 15 oktober 2009 tot en met 26 november 2009 tijdens openingstijden inzien (6 weken) bij:

  • de publieksbalie van het gemeentehuis;

  • de openbare bibliotheek te Swifterbant;

  • de wijkpost te Swifterbant.

Het gehele plan is beschikbaar op www.dronten.nl onder het menu Mijn Gemeente, Bouwen en Wonen – bestemmingsplannen.

Zienswijze

Tijdens de inzagetermijn kunt u een schriftelijke zienswijze indienen bij het college van de gemeente Dronten, t.a.v. de afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling, Postbus 100, 8250 AC DRONTEN. Ook kunt u tijdens deze termijn mondeling een zienswijze indienen. Dit kan door een afspraak te maken met dhr. E. Heldoorn, tel. (0321) 388 215.

De gemeenteraad dient binnen circa twaalf weken na afloop van de inzagetermijn een besluit te nemen tot vaststelling van het plan.

Dronten, 14 oktober 2009

Burgemeester en wethouders van Dronten,

burgemeester,

A.B.L. de Jonge.

Secretaris,

Kool.

Naar boven