Regeling van de Minister van Verkeer en Waterstaat van 6 oktober 2009, nr. CEND/HDJZ-2009/1116 sector S&W, houdende wijziging van de Tijdelijke subsidieregeling internet in de trein, inhoudende ophoging van het subsidieplafond

De Minister van Verkeer en Waterstaat,

Gelet op artikel 4 van de Kaderwet subsidies Verkeer en Waterstaat;

Besluit:

ARTIKEL I

De Tijdelijke subsidieregeling internet in de trein wordt als volgt gewijzigd:

In artikel 4 wordt ’15 miljoen euro’ vervangen door: 17 miljoen euro.

ARTIKEL II

Deze regeling treedt in werking met ingang van de eerste dag na de dagtekening van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst.

De Minister van Verkeer en Waterstaat,

C.M.P.S. Eurlings.

TOELICHTING

Met deze wijziging wordt het subsidieplafond van de Tijdelijke subsidieregeling internet in de trein verhoogd van 15 miljoen euro naar 17 miljoen euro. De reden hiervoor is gelegen in het aantal ontvankelijke aanvragen. Het totaalbedrag van deze aanvragen overschrijdt enigszins het oorspronkelijke plafond. Door de verhoging kunnen de in aanmerking komende aanvragen gehonoreerd worden, waardoor meer reizigers in meer treinen gebruik kunnen maken van gratis internet. Hierdoor voldoet de tijdelijke subsidieregeling beter aan zijn doelstelling.

Deze wijziging brengt geen administratieve lasten met zich mee voor de aanvragers. Immers de aanvragen zijn al voor 1 september 2009 ingediend. Tot op heden zijn nog geen aanvragen toegewezen of afgewezen. Met de procedure tot subsidieverlening zal na de publicatie van deze regeling aangevangen worden.

De Minister van Verkeer en Waterstaat,

C.M.P.S. Eurlings.

Naar boven