stcrt-2009-15319-001.png Ontwerpbestemmingsplan ‘uitbreiding begraafplaats Zuidwolde’

Burgemeester en wethouders maken, ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat het Ontwerpbestemmingsplan ‘Uitbreiding begraafplaats Zuidwolde’ en het concept-raadsbesluit vanaf 15 oktober 2009 zes weken voor iedereen ter inzage ligt in het gemeentehuis, Raadhuisstraat 2 in Zuidwolde. Ook is het Ontwerpbestemmingsplan te raadplegen op www.dewolden.nl via ‘Plannen en projecten’.

Dit plan betreft de planologische regeling van een uitbreiding van de bestaande begraafplaats aan de Meppelerweg in Zuidwolde. De uitbreiding is gepland op een perceel aan de oostzijde van de bestaande begraafplaats.

Het Ontwerpbestemmingsplan is een vervolg op het voorontwerp dat in het voorjaar van 2009 ter inzage heeft gelegen. Ten opzichte van het voorontwerp zijn er enkele aanpassingen doorgevoerd naar aanleiding van de inspraakreacties van omwonenden. Zo zijn de geplande graven noordwaarts opgeschoven en is het looppad van de oostkant naar de westkant van het plangebied verplaatst. Beide om de afstand tot de woningen te vergroten. Hierdoor is het aantal graven iets gedaald en is de inrichtingstekening aangepast. Verder wordt o.a. het bouwen van gebouwen niet meer mogelijk gemaakt op dit terrein. Eén en ander is doorgevoerd in de toelichting, regels en plankaart.

Tijdens de termijn van terinzagelegging kan iedereen naar keuze mondeling of schriftelijk een zienswijze indienen met betrekking tot het Ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad, Postbus 20, 7920 AA Zuidwolde. Als u een mondelinge zienswijze kenbaar wenst te maken, dient u vooraf een afspraak te maken. Hiervoor kunt u contact opnemen met de afdeling VROM, tel. 14 0528.

Zuidwolde, 14 oktober 2009

Burgemeester en wethouders van De Wolden.

Naar boven