stcrt-2009-15290-001.png M.E.R.-beoordelingsbesluit wijzigen vleeskuikenhouderij

Het college van burgemeester en wethouders van Losser maakt, gelet op artikel 7,8b, vijfde lid van de Wet milieubeheer, het MER.-beoordelingsbesluit van 29 september 2009 bekend.

Door E.J.B. Aveskamp, Mekkelhorsterstraat 31, 7588 PL Beuningen is d.d. 29 mei 2009 een aanmeldnotitie ingediend in verband met de voorgenomen indiening van een aanvraag om een milieuvergunning voor het wijzigen van de vleeskuikenhouderij.

De geplande wijziging/uitbreiding betreft meer dan 60.000 vleeskuikens. Deze wijziging is onderworpen aan een milieu-effectrapportage beooordeling ingevolge het Besluit milieu-effectrapportage 1994 juncto artikel 7.4 van de Wet milieubeheer.

Wij zijn van mening, dat de kenmerken van de activiteit of de plaats waar de activiteit wordt verricht, of de kenmerken van de belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu die de activiteit kan hebben, geen aanleiding geven voor het oordeel dat sprake is van belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu als bedoeld in artikel 7,8b Wm.

Wij achten het dan ook niet noodzakelijk dat bij de aanvraag om een milieuvergunning een milieu-effectrapportage wordt gevoegd.

Het besluit en de overige stukken liggen ter inzage vanaf 14 oktober 2009 gedurende een termijn van zes weken, bij de receptie in het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 te Losser.

Een MER.-beoordelingsbesluit is een zogenaamd voorbereidingsbesluit. Dit betekent dat op grond van artikel 6.3 van de Algemene wet bestuursrecht het besluit niet vatbaar is voor bezwaar of beroep, tenzij de beslissing de belanghebbende los van het voor te bereiden besluit rechtstreeks in zijn belang treft. Het bezwaarschrift dient binnen 6 weken na datum bekendmaking te worden ingediend bij het college van burgemeester en wethouders, Postbus 90, 7580 AB Losser.

De vergunningsprocedure, die hier op zal volgen biedt een ieder de mogelijkheid een zienswijze in te dienen met betrekking tot het MER-beoordelingsbesluit. De onderhavige beslissing maakt als zodanig deel uit van de voorbereiding op de beschikking op de milieuvergunningaanvraag.

Naar boven