stcrt-2009-15271-001.png Vaststelling van een projectbesluit voor de bouw van een hotel aan Het Bastion

Bij besluit van 6 oktober 2009 heeft het college van burgemeester en wethouders een projectbesluit vastgesteld ten behoeve van de realisering van een hotel met aanverwante functies, op een perceel aan Het Bastion te Veenendaal. Het projectbesluit is ongewijzigd ten opzichte van het voorgenomen besluit dat met ingang van 25 juni jl. gedurende zes weken ter inzage heeft gelegen. De Ruimtelijke onderbouwing is op enkele punten uitgebreid c.q. verduidelijkt.

Aanleiding

Een voorgenomen bouwplan voor een hotel op deze locatie is voor wat betreft functie en bouwhoogte (voor een deel) in strijd met de voorschriften en plankaart van het geldende bestemmingsplan ‘Herziening Bedrijventerrein De Batterijen’. Het bouwplan is echter in overeenstemming met het concept van de in voorbereiding zijnde herziening van dit bestemmingsplan.

Het college van burgemeester en wethouders van Veenendaal heeft vanwege het voornemen om medewerking te verlenen aan dit project, een projectbesluit op grond van artikel 3.10 van de Wet ruimtelijke ordening vastgesteld.

Ter inzage

Het besluit, de ruimtelijke onderbouwing en daarbij behorende stukken, waaronder schets-tekeningen van het bouwplan liggen met ingang van 15 oktober 2009 gedurende zes weken ter inzage bij de Omgevingsloket in het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 te Veenendaal.

Dit loket is geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 13.00 uur. Op donderdagen is het loket ook ’s middags geopend van 13.00 tot 17.00 uur.

De stukken zijn ook in te zien op de website van de gemeente onder www.veenendaal.nl → bestuur en organisatie → producten en diensten → bekendmakingen → Bestemmingsplan/voorbereidingsbesluit.

Reageren op het projectbesluit

Gedurende de inzagetermijn kan tegen het besluit van het college van burgemeester en wethouders beroep worden ingesteld bij de Rechtbank Utrecht, sector Bestuursrecht, Postbus 13023, 3507 LA UTRECHT. door:

  • Degenen die tijdig zijn of haar zienswijze omtrent het ontwerp van het projectbesluit naar voren heeft gebracht.

  • Een belanghebbende die redelijkerwijs kan aantonen niet staat te zijn geweest in een eerder stadium zijn of haar zienswijze naar voren te brengen.

Een beroepschrift moet ten minste bevatten:

  • uw naam, adres, datum en handtekening;

  • een omschrijving van het besluit waar het beroepschrift tegen gericht is;

  • de reden waarom u beroep instelt.

Het projectbesluit treedt in werking op de dag na het verstrijken van de beroepstermijn. Het instellen van het beroep schorst de werking van het vastgestelde projectbesluit niet. Om het vastgestelde projectbesluit te schorsen kan een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzieningenrechter van de rechtbank Utrecht, sector Bestuursrecht, Postbus 13023, 3507 LA UTRECHT.

Voor het instellen van beroep en/of voorlopige voorziening zijn griffierechten verschuldigd.

Inlichtingen

Voor inlichtingen kunt u contact opnemen met de heer J. van Manen van de afdeling Stadsontwikkeling. Zijn telefoonnummer is (0318) 538 339.

Naar boven