stcrt-2009-15263-001.png Vaststelling bestemmingsplan ‘Someren-Heide Zuid’

Burgemeester en wethouders van de gemeente Someren maken bekend, dat de gemeenteraad van de gemeente Someren in zijn vergadering van 30 september 2009 het bestemmingsplan ‘Someren-Heide Zuid’ ongewijzigd heeft vastgesteld. Dit bestemmingsplan vormt het planologisch-juridisch kader voor woningbouw in Someren-Heide in het gebied tussen de percelen aan Kerkendijk, de Graathof en de Zeggestraat. Tevens biedt het plan ruimte aan vier woonwagens.

Het vastgestelde bestemmingsplan Someren-Heide Zuid ligt met de bijbehorende stukken voor eenieder ter inzage vanaf donderdag 15 oktober 2009 gedurende zes weken. U kunt het bestemmingsplan inzien tijdens de openingstijden bij de balie van het Team Vergunningen van de afdeling Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieu in het gemeentehuis van Someren, Wilhelminaplein 1, te Someren. De balie van het Team Vergunningen is geopend op maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 12.30 uur.

Het vastgesteld bestemmingsplan kunt u ook buiten openingstijden inzien. Een afspraak daarvoor kunt u maken via onderstaand telefoonnummer. U kunt het vaststellingsbesluit, het vastgesteld bestemmingsplan en bijlagen ook elektronisch raadplegen op onze website: www.someren.nl onder bekendmakingen.

Tijdens de termijn van terinzagelegging kan beroep worden ingesteld tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag door:

  • een belanghebbende die tijdig een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad heeft ingediend;

  • een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten, dat hij of zij niet overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening juncto afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht zijn of haar zienswijze naar voren heeft gebracht bij de gemeenteraad tegen het ontwerpbestemmingsplan.

Het instellen van beroep heeft geen schorsende werking op het besluit van de raad. Hiervoor kunnen belanghebbenden die beroep hebben aangetekend aan de voorzieningenrechter een voorlopige voorziening vragen. Het verzoek om een voorlopige voorziening richt u aan de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Someren, 14 oktober 2009

Naar boven